Christian Meaas Svendsen

Mentor: Lyd, Annet

Var gjestementor: 1. november 2020 — 30. november 2020

32 år

Ble medlem for 10 år, 4 måneder siden

Nettside: https://www.christianmeaassvendsen.com

https://www.nakamarecords.no

Informasjon:

Hei! Jeg heter Christian Meaas Svendsen og er en bassist med klassisk i arma, jazz i beina, komposisjon i hodet og M U S I K K i hjertet. Jeg kommer opprinnelig fra Kongsberg, men har bodd i Oslo siden jeg begynte mine studier ved Norges Musikkhøgskole i 2008. Prosjektene jeg er med i er mange, men har fått mest oppmerksomhet i band og ensembler som Mopti, Duplex, Ayumi Tanaka Trio, Paal Nilssen-Love Large Unit, The Big YES! og mitt eget hjertebarn Nakama. Sammen med medlemmene i sistnevnte driver jeg også plateselskapet Nakama Records som ble stiftet i 2015. I tillegg til de ovennevnte, har jeg vært med på en rekke små og store, sjarmerende amatørmessige og skamfullt profesjonelle prosjekter som spenner fra visemusikk til kompromissløs avant-garde. Det er i sistnevnte kategori jeg føler meg mest hjemme, både som utøver og som komponist. Jeg arrangerer også festivalen allEars og min egen konsertserie MU. Musikk skal være bærekraftig, og jeg mener at kunst har flere kapitaler enn den økonomiske, spesielt i en tid hvor kulturen blir mer og mer institusjonalisert og hvor personlig suksess og kollektivt samarbeid fremstår som omvendt proporsjonale størrelser. Som bassist og musiker jobber jeg hele tiden mot å bli en særegen musiker, og en brobygger mellom den klassiske, kontemporære, den frie og den rytmiske musikktradisjonen.

Hei!

Jeg heter Christian Meaas Svendsen og er en bassist med klassisk i arma, jazz i beina, komposisjon i hodet og M U S I K K i hjertet. Jeg kommer opprinnelig fra Kongsberg, men har bodd i Oslo siden jeg begynte mine studier ved Norges Musikkhøgskole i 2008. Prosjektene jeg er med i er mange, men har fått mest oppmerksomhet i band og ensembler som Mopti, Duplex, Ayumi Tanaka Trio, Paal Nilssen-Love Large Unit, The Big YES! og mitt eget hjertebarn Nakama.

Sammen med medlemmene i sistnevnte driver jeg også plateselskapet Nakama Records som ble stiftet i 2015. I tillegg til de ovennevnte, har jeg vært med på en rekke små og store, sjarmerende amatørmessige og skamfullt profesjonelle prosjekter som spenner fra visemusikk til kompromissløs avant-garde. Det er i sistnevnte kategori jeg føler meg mest hjemme, både som utøver og som komponist. Jeg arrangerer også festivalen allEars og min egen konsertserie MU. Musikk skal være bærekraftig, og jeg mener at kunst har flere kapitaler enn den økonomiske, spesielt i en tid hvor kulturen blir mer og mer institusjonalisert og hvor personlig suksess og kollektivt samarbeid fremstår som omvendt proporsjonale størrelser.

Som bassist og musiker jobber jeg hele tiden mot å bli en særegen musiker, og en brobygger mellom den klassiske, kontemporære, den frie og den rytmiske musikktradisjonen.

Christian Meaas Svendsens aktivitet