Dagfinn Koch

Mentor: Lyd

Var gjestementor: 1. februar 2016 — 29. februar 2016

56 år

Ble medlem for 4 år, 12 måneder siden

Nettside: http://www.dagfinnkoch.net/

Informasjon:

Komponist født i Kristiansund i 1964. Har gått gradene som bratsjist i musikkskolen, med piano som bi-instrument. Spilte i Kristiansund symfoniorkester, Kristiansund kammerorkester og sang i Kristiansand kammerkor. Fortsatte med studier komposisjon ved Norges musikkhøgskole (1983-88) Oslo hos Lasse Thoresen, og ved Universität der Künste Berlin (1991-93) hos Witold Szalonek. Har til sammen bodd 13 år i Tyskland. Fra høsten 2015 videre studier i anvendt musikkteori ved Norges musikkhøgskole. Etablert som komponist og har skrevet musikk for en stor bredde av besetninger, fra solo violin via orkester til ballett og opera. Fremføres nasjonalt og internasjonalt, de siste årene med vekt på Italia og Tyskland. Har mottatt en rekke sentrale stipender. Er også opptatt av elektroakustisk musikk, og pop-rock. Og har arbeidet som arrangør i flere sammenhenger, og lager også pop-rock selv. Har vært varamedlem i Norsk komponistforening styre, TONOs kontrollutvalg, Oslo Filharmoniske orkesters programkomite. Valgt til medlem av Musikkfaglig utvalg i Norsk komponistforening for 2015-2017.

Komponist født i Kristiansund i 1964. Har gått gradene som bratsjist i musikkskolen, med piano som bi-instrument. Spilte i Kristiansund symfoniorkester, Kristiansund kammerorkester og sang i Kristiansand kammerkor. Fortsatte med studier komposisjon ved Norges musikkhøgskole (1983-88) Oslo hos Lasse Thoresen, og ved Universität der Künste Berlin (1991-93) hos Witold Szalonek. Har til sammen bodd 13 år i Tyskland. Fra høsten 2015 videre studier i anvendt musikkteori ved Norges musikkhøgskole.

Etablert som komponist og har skrevet musikk for en stor bredde av besetninger, fra solo violin via orkester til ballett og opera. Fremføres nasjonalt og internasjonalt, de siste årene med vekt på Italia og Tyskland. Har mottatt en rekke sentrale stipender. Er også opptatt av elektroakustisk musikk, og pop-rock. Og har arbeidet som arrangør i flere sammenhenger, og lager også pop-rock selv.

Har vært varamedlem i Norsk komponistforening styre, TONOs kontrollutvalg, Oslo Filharmoniske orkesters programkomite. Valgt til medlem av Musikkfaglig utvalg i Norsk komponistforening for 2015-2017.

Dagfinn Kochs aktivitet