Hei!

Jeg er ung entreprenør/gründer fra Oslo på 18 år, som i fjor vår slapp min debutkolleksjon og lanserte merket Outdrop Clothing etter to års jobbing. Alt selvgjort. Designet, sydd, funnet fabrikk, laget visning, musikkvideo, satt opp nettside, pakket og sendte ut solgte klær.  

http://melkoghonning.no/norsk-17-aring-lanserer-streetwear-merke/

http://www.minmote.no/#!/artikkel/23682347/norsk-17-aaring-med-eget-merke-handler-om-aa-toerre-aa-vaere-annerledes
Jeg ble også plukket ut til Ukens Utvalgte i Dagbladet magasinet og Costume :-)

Kolleksjonen ble solgt på nettsiden:  www.outdropclothing.com

Klærne fikk fantastisk mottakelse og mye oppmerksomhet. Sist sett på Thomas Hayes fra Skam i VG  da han ble kåret til Norges best kledde i forrige uke. (Se bilde nr 2 i saken)

http://www.vg.no/rampelys/astrid-smeplass/thomas-hayes-fra-skam-og-astrid-smeplass-redegjoer-for-forholdet/a/23908388/

Nå er jeg i gang med 2. kolleksjonen. I en verden av total polarisering trenger unge å samle seg.  I Europa vokser høyreekstremismen frem, I USA drepes unge svarte av politiet – de som er der for å beskytte. Fremmedfrykten lever fortsatt i Norge. For fem dager siden var det 15 år siden Benjamin Hermansen ble drept på Holmlia.

Hva kan vi unge gjøre?

Vi kan reise oss og si: IT STOPS WITH ME  
Det er navnet på neste kolleksjon.
Hudfarge definerer oss. Den kan avgjøre om hele livs-skjebnen vår. Frihet eller fengsel. Muligheter eller lukket dør. Men vi er alle mennesker med hjerter og drømmer – kjærlighet og håp. ”We all bleed the same color.”

Jeg har lest masse historie, sett dokumentarer og fordypet meg i temaet, som som resulterte i en en 33-piece kolleksjon fylt med informative plagg, både med et statement-utrykk, og andre plagg med referanser til historiske urettferdigheter og hendelser og viktige saker i nyere tider. Blant annet hendelser under Civil Rights Movement, og nyere saker som har skapt stor debatt om politistyrkene i statene, blant disse sakene har vi et informativt og grafisk plagg som refererer til Eric Garner-saken var på mange måter begynnelsen på «Black Lives Matter» bevegelsen.

https://www.nytimes.com/2015/06/14/nyregion/eric-garner-police-chokehold-staten-island.html?_r=0

Tanken bak alt dette var at unge folk vil få en opplevelse at noe pop-kulturelt blandes med et viktig tema, og forhåpentligvis føre til at de vil lese seg opp og få en forståelse av hvor relevant rasisme fortsatt er den dag i dag,
Og enda viktigere engasjere seg i samfunnet, enten om det er angående dette eller andre viktige saker.

Vi skal samarbeide med en antirasistisk organisasjon (ikke helt avklart hvilken det blir), så når de mest symbolske plaggene kjøpes vil en del av fortjenesten gå direkte til denne organisasjonen. Ved å gjøre dette vil folk få en følelse av at de gjør noe viktig. Bare ved å bruke plaggene skapes det en mulighet for samtale og diskusjon og det fineste av alt – bevisstgjøring.

Vi har sakte men sikkert bygd opp et team på rundt 20 unge kreative sjeler, alt fra musikkprodusenter, hip-hop artister, stylister, designere, fotografer og annet som har vært med å forme dette konseptet. Mektig musikk har blitt produsert, og vi jobber for øyeblikket med en sterk og video som skal slippes og vises i sammenheng med kolleksjonens visning.

Jeg hadde et møte med Martin Revheim, sjefen for Sentralen i dag, hvor jeg håper å ha visning i mars.   

Visningen er helt avgjørende for lanseringen av:  It Stops With Me. Her begynner alt av innsalg til butikker og er den beste måten og samle innkjøpere og presse for å skape interesse for kjøp av neste kolleksjon. Sentralen-sjefen Revheim synes prosjektet var så viktig og sterkt at han ga meg absolutt minstepris for leie av lokaler. Likevel er det penger jeg ikke har nå etter å ha brukt alle oppsparte midler på å sy opp ny kolleksjonen.  Vil dere være med å skape forandring, hvelve en himmel over et prosjekt som kan bygge broer mellom folk?10.000 kroner hadde gjort alt dette mulig.Ønsker dere en god uke!

Mvh,

--
Emil T. Ringheim
CEO & Creative Director
Outdrop Clothing
tlf +47 902 87 408
Oslo - Norway

Aktivitet

Bidrag