Livsfart

Øyvind Mellbye
Øyvind Mellbye
Ble medlem for 16 år siden (3370 besøk)

Jeg lagde dette prosjektet med tema tid og rom. Etter å ha tenkt på disse noe diffuse begrepene i noen dager bestemte jeg meg for å etablere ett nytt begrep. Nemlig Livsfart.
Prosjektet gikk ut på at jeg skulle måle hvor raskt jeg beveger meg til et hvert tidspunkt på gjennomsnittlig basis i en bestemt periode. I utgangspunktet skulle jeg telle alle skrittene mine i løpet av 5 dager. Deretter skulle jeg regne ut hvor langt et av mine gjennomsnittsskritt er for så og komme fram til en livsfart på et visst antall km i timen ved hjelp av ulike regnemetoder. Dette prosjektet ble mer interessant enn jeg hadde forutsett.

Min konstante telling av skritt hadde ganske drastiske konsekvenser for mitt sosiale liv. Hvis jeg skulle snakke med noen ble jeg nødt til å stoppe opp for ikke å komme ut av telling.
Jeg lærte også å sette større pris på å sitte i ro, siden jeg da kan snakke og tenke normalt for et lite øyeblikk.

På grunn av min egen psykiske helse og menneskene rundt bestemte jeg meg for å avslutte prosjektet 2 dager tidligere enn planlagt. Resultatet av prosjektet ble ulike målinger, matematiske formler, utregninger og en protokoll som jeg skrev i etterkant av prosjektet.

In English:

Lifespeed

During a period of 3 days i manually counted all my steps and wrote two protocols. One with a list of date/time/number of steps and the other with a statement of my mental and physical condition during the project. After the 3 days of counting steps and trying to live as normally as possible i made calculations based on my date/time/number of steps protocol to determine how fast I live.