Se neste verk: livsløynen 1

LastBusAfterMidnight-FinishedFilm-Ready

Andries

Andries

3 år, 5 måneder siden (1541 besøk)

To jenter tar buss hjem på kvelden. De bestemmer seg for og ta selfies, men en merkelig mann dukker opp på bildene.. Og han kommer nærmere!

TrafoTalent of the month februar 2015

Torborg Igland har kåret trafotalent for februar. Her er hennes begrunnelse for valget:

Jeg innrømmer det. Jeg er forført. Jeg elsker film. Og jeg er imponert.

Mange drømmer om å lage film. 19 år gamle Andries har gjort det. Det kan selvsagt gjøres så enkelt som at man tar opp mobilen og filmer en snutt eller to. Men det kan også gjøres slik Andries og teamet hans har gjort det. Man kan planlegge, skrive manus, søke penger, caste skuespillere, få låne klipperom, gjøre en avtale med et busselskap, legge på musikk og lydeffekter og mye, mye mer.

Resultatet er minigrøsseren Last Bus After Midnight. Og den virker! Lydeffekter og musikk bygger opp under spenningen. Vignett, kameravinkel, lys og lyd er proft gjennomført. Og så er det jo slik at en film ikke blir god, om ikke timingen er god. Og det blir i alle fall ingen god grøsser! Her kan vi glede oss over særdeles god timing, først og fremst takket være stram regi og god klipp.

Det er en kjent og trygg situasjon. To venninner skal ta bussen hjem. Det er mørkt og det er siste buss for kvelden, men alt virker normalt. Bussen svinger inn på holdeplassen, og de to går på. De ler litt av bussjåføren, som de synes virker merkelig, men stemningen er lett. Jentene går og setter seg og drar opp mobilen for å ta selfie. Når de skal se på bildet etterpå, ser de at det er en mann på bildet, helt bakerst i bussen. Det er bare det at når de snur seg, er han ikke der …

Man kunne kanskje ønsket seg replikker som maktet å skru opp spenningen enda et lite hakk der filmen når sitt klimaks: Den ene jenta er redd og vil ikke at de skal ta flere bilder, mens den andre vil ta ett bilde til. Motivasjonen for å ta dette siste bildet kunne kanskje vært sterkere?

Likevel, månedens trafo-talent var lett å plukke ut. Ikke fordi det ikke var mange andre gode bidrag, for det var det – til og med flere svært gode. For eksempel: Linnea Vestre (21) sine bilder, Hud, som er svært stofflige og samtidig har noe fremmed ved seg. Jeg liker også Tobias Bernander Silseths fabulerende Samtaler og Celestes (16) følsomme lepper i blyanttegningen Charlie. Eller den teatralske og politiske kollasjen Glem i går, det er en ny dag, av 20 år gamle Magnus Suungam – for ikke å snakke om månedens sterkeste utfordrer, 22 år gamle Martin Svendsens fabulerende jazzkomposisjon Nøkkelensaxjaja.

Men Last bus after midnight var den som fikk meg til å grøsse på ryggen. Og vi snakker seriøs grøssing. Når det gjelder denne månedens trafotalent, er det særlig artig å gå tilbake og lese både søknad og manus. Prosjektet begynte – i det minste her på trafo.no – for fem måneder siden.

Vi krediterer hele teamet – og, ja, vi sitter selvsagt til rulleteksten er ferdig ;)
Regi: Andreas Kløfta Nilsen
Produsent: Bjørnar K. Grønhaug (Felles Film)
Foto: Anders Rudseter
Redigering: Anders Rudseter
Fotoveileder: Hilde finnseth (Felles Film)
B-foto: Stian Pendrup
Fotoassistent: Markus Erikstad
Lydopptak, lyddesign og lydmiks: Plosiv v/Marius Ytterdal og Thomas Alf Holmemo.
Lydassistent: Irmelin Løse
Klipper: Anders Rudseter
Kostyme og maske: Agnete Bjerknes
Mask assistent: Nina Reklev
Lyd: Universal Sound
Lys: Anders og Hilde Finnseth
Innspillingsleder: Christina Svien (Felles Film, som også har også stilt klipperom til disposisjon)
Casting: Andreas Kløfta Nilsen og Christina Svien
Catering: Bjørnar K. Grønhaug
Produksjonsassitenter: Christoffer Dynna og Jesper Sandvoll
Jente 1: Thale Evenrud
Jente 2: Laura Marie Neal
Creepy man: Tony Nilsen
Bussjåfør: Tom Arne Bjørndal

Jepp. Så mange må til for å lage tre og et halvt minutt med film. Ekstra hyggelig er det jo at Andries fikk 6000 trafokroner i prosjektmidler til filmen, og at vi nå ser resultatet av tildelingen.

Fortsett å lage film! For dette var bra.

Kommentarer

More from Andries

Andre TrafoTalenter

Other in the video category