Nicholas
Se neste verk: "det umulige"

Nicholas

Ida Helen Gøytil

Ida Helen Gøytil

3 år, 1 måned siden (1469 besøk)

Fra fotoprosjektet "cry on command"

TrafoTalent of the month juni 2015

Fotograf Anne-Stine Johnsbråthen har kåret Ida Helen Gøytil som Trafotalent for juni med portrettet Nicholas fra serien ”Cry on command”. Les Anne-Stines begrunnelse her:

Fotografiet av Nicholas fra Ida Helen Gøytils prosjekt ”Cry on command” er et sterkt portrett med rom for tolkning, og sitatet til høyre i verket underbygger dette. Fotografiet er løst godt teknisk. Lystet er satt på en slik måte at tårene, som holder mye av budskapet i fotografiet, kommer veldig godt frem. Fargepaletten går i blåtoner, og skaper en fin kontrast til huden og håret til Nicholas. Skarpheten fungerer godt og faller av rett bak venstre øye i bildet. Uttrykket til Nicholas er troverdig, og Gøytil har fanget et skjørt og sårt øyeblikk. Jeg får inntrykk av at det er en sterk tillit som ligger bak fotografiet, vi får innblikk inn i et veldig privat rom hvor fotografen har blitt mer eller mindre usynlig.
Verket tar tak i en tematikk som selv i dag er tabubelagt, menn som gråter og viser følelser. Fotografiet og sitatet danner sammen en dramaturgi der jeg som betrakter begynner å dikte min egen historie og stille egne spørsmål.
Hva tenker han på? Hvem vil ikke Nicholas være en byrde for? Hva har skjedd med han?
Ved å gi verket tittelen ”Cry on command” legger Gøytil til ennå en dimensjon, nemlig et spørsmål om ekthet og sannhet; gråter Nicholas på ordentlig eller er det hele kun konstruert?
Totalt sett er dette et solid verk, både innholdsmessig og teknisk . Det tar for en viktig tematikk og jeg gleder meg til å se den ferdige serien!

Kommentarer

  • Ida Helen Gøytil

    3 år, 1 måned siden

    Tusen takk for fin tilbakemelding. Ja, jeg ønsker å ta bilder av eldre menn også og er på leting etter modeller.

  • Øystein Ulsberg Brager

    3 år, 1 måned siden

    Hei Ida, jeg var inne på nettsiden din og leste mer om prosjektet ditt. Et veldig viktig tema som du takler på en sensitiv og slående måte med enkle midler. Kombinasjonen av de rene, klassiske portrettene av gråtende menn og de korte sitatene gir oss ny innsikt inn i en problemstilling de fleste ikke tenker over. Jeg liker at du har funnet veldig forskjellige menn, med forskjellig bakgrunn, og delvis også alder, men jeg savner noen menn i godt voksen alder. Har du vurdert å ha hele aldersspekteret?

More from Ida

Andre TrafoTalenter

Other in the bilde category