Nygårdsparken

Du har tatt meg med til et sted med fin utsikt over parken, en liten utstikker, en lomme med gjerde rundt. Nede til venstre står et tre, det er svært, med strekkmerker i den glatte barken. Jeg ser på og måper.
Trærne rundt lomma vokser sammen høyt over hodene våre, vokser sammen og danner en trygg hule med et tak av grønne blader.
Vi skraper med skotuppene våre i frafallet på bakken, jeg lener meg mot gjerdet, vi ser på hverandre. Du sier: “Æ visste det ikke før æ traff dæ no, men æ kjenne at æ har savna dæ.” Du ser ned, opp igjen, øynene dine er vakre. “Æ har følt mæ jævlig aleina te tider.” Jeg nikker, smiler litt, brystet mitt gjør vondt. Vi ser på hverandre. Mellom oss er lufta stille. Jeg venter. Du tar tre steg mot meg. Og mellom oss er det ikke lenger luft, kun varme.
Se neste verk: Dikt, uten navn

Nygårdsparken

ine sætre

ine sætre

4 år, 3 måneder siden (1133 besøk)

Kommentarer

 • ine sætre

  4 år, 2 måneder siden

  Hei Gaute,
  Beklager for at jeg er så sein til å svare deg! Sånn går det når skolen din bestemmer seg for å lage en musikal på åtte dager...
  Takk for en fin tolkning! Jeg har ikke egentlig noen tanker å bidra med. Denne teksten ble lest høyt og så diskutert av hele skriveklassen, og det er gøy å se hvordan hver person som leser den, skaper ulike assosiasjoner.

 • Gaute Heivoll

  4 år, 3 måneder siden

  Hei Ine,
  det jeg liker med denne teksten er hvordan du bygger opp en fin stemning rundt dette møtet. Det foregår i et avsondret sted med utsikt over en park noe som indikerer avstand og oversikt, som igjen antyder noe om forholdet mellom de to personene som møtes; atskillelsen har ført til at du'et har kjent på savnet etter den andre. Jeg synes også det er fint hvordan bildene og beskrivelsene av trærne og parken nærmest leder tankene hen på et slags svangerskap. Du skriver blant annet at trærne har strekkmerker og at trekronene vokser sammen høyt over dem og danner en trygg hule, nærmest som en livmor der noe skal vokse og utvikle seg. Kanskje forholdet dem imellom?

  Gaute

More from ine

Other in the tekst category