Urbane rytmer: Jernbanetorget - Gamle Bygdevei 01.10.15
Se neste verk: "det umulige"

Urbane rytmer: Jernbanetorget - Gamle Bygdevei 01.10.15

Tanja Silvestrini

Tanja Silvestrini

2 år, 8 måneder siden (1365 besøk)

Buss 74 Mortensrud T
01.10.15
kl. 13:07
Jernbanetorget - Gamle Bygdevei
31 min

--

"Urbane rytmer" er et abstrakt tegneprosjekt som baserer seg på og utformes av bevegelsene fra kollektivtransporten. I hovedsak er det et prosjekt som utforsker tid, tidsbruk og transport uttrykt visuelt, der tegneprosessen er tatt ut til mennesker i en hverdagssituasjon fra bybildet.

Tegningene fungerer som kart over transportruter, som ikke sier noe om rutas geografiske retning, men heller om strekninga følt gjennom kroppen. Svinger, akselerasjon og bråstopp blir til dramatiske streker, lange opphold blir til blekkflekker og humper blir til brudd i streken.

Prosjektets inspirasjon springer ut fra en togtur inn til sentrum, en tur jeg vanligvis tar alene. Denne gangen løfta blikket og observerte alle kroppene som fylte kupéen. Så mange vi var som delte denne turen, der vi sammen svingte mot høyre og venstre, helt synkront og rytmisk - uten at vi helt var klare over det selv, samtidig som toget frakta oss nærmere et felles mål. Dette ville jeg fange i en tegning.

Kommentarer

  • Tanja Silvestrini

    2 år, 8 måneder siden

    Takk for tilbakemelding! Ja, det stemmer. Det er viktig for meg at tegningene er laget innenfor de samme tidsrammene som enhver passasjer er bundet av på samme strekning, ettersom jeg prøver å knytte reisen i seg selv til opplevelsen av den. Da har jeg notert ned det jeg mener er viktig informasjon, sånn at folk har mulighet til å kjenne seg igjen. :-)

  • Kristian S. Hæggernes

    2 år, 8 måneder siden

    Spennende prosjekt! En flott både konkret og abstrakt representasjon av reisen. Jeg antar at tiden som står oppført (og jeg liker at slike detaljer følger med verket, som en slags etikett) er både tiden reisen og tegningen tok?

More from Tanja

Other in the bilde category