Urbane rytmer: Hauketo - Oslo S 17.09.15
Se neste verk: "det umulige"

Urbane rytmer: Hauketo - Oslo S 17.09.15

Tanja Silvestrini

Tanja Silvestrini

2 år, 7 måneder siden (1005 besøk)

Tog L2 Skøyen
17.09.15
kl. 09.05
Hauketo - Oslo S
10 min

--

"Urbane rytmer" er et abstrakt tegneprosjekt som baserer seg på og utformes av bevegelsene fra kollektivtransporten. I hovedsak er det et prosjekt som utforsker tid, tidsbruk og transport uttrykt visuelt, der tegneprosessen er tatt ut til mennesker i en hverdagssituasjon fra bybildet.

Tegningene fungerer som kart over transportruter, som ikke sier noe om rutas geografiske retning, men heller om strekninga følt gjennom kroppen. Svinger, akselerasjon og bråstopp blir til dramatiske streker, lange opphold blir til blekkflekker og humper blir til brudd i streken.

Prosjektets inspirasjon springer ut fra en togtur inn til sentrum, en tur jeg vanligvis tar alene. Denne gangen løfta blikket og observerte alle kroppene som fylte kupéen. Så mange vi var som delte denne turen, der vi sammen svingte mot høyre og venstre, helt synkront og rytmisk - uten at vi helt var klare over det selv, samtidig som toget frakta oss nærmere et felles mål. Dette ville jeg fange i en tegning.

Kommentarer

  • Rebekka Brox Liabø

    2 år, 7 måneder siden

    Jeg digger prosjektet og tenker selvfølgelig på kunstner Jan Groth siden det har vært en del om han i media i det siste. Jeg liker streken din, den er god å se på samtidig som den uroer meg, den varierer mellom å være lett og tynn og så nesten bli til floker på ulike steder. Når jeg er på kunstutstilling og opplever abstrakt kunst så er jeg veldig glad i at det er flere lag: Jeg ser bildet/ bildet møter meg. Jeg ser teksten (hvis det er en tekst). Jeg snakker med noen om bildet etter utstillingen. Alle disse tingene er for meg en del av kunstverket. Noen ganger kan teksten være med på å ødelegge for bildet ved å være overtydelig og ikke ta bildet videre eller gi bildet et ekstra lag. Her opplever jeg at du har du laget en tekst som er med å løfter prosjektet og tegningen. For meg blir teksten en viktig blir en del av verket. Gleder meg til å se mer.

    Beste hilsen Rebekka

More from Tanja

Other in the bilde category