Se neste verk: He Follows Me

There It Goes [album]

Imre Elzer

Imre Elzer

2 år, 8 måneder siden (1472 besøk)

Mitt nyeste inspillingsprosjekt ferdigstilt. Alle sangene er skrevet, spilt inn og produsert av meg, bortsett fra Any Minute Now, der Julia Seipajærvi har bidratt med tekst. Spiller alle instrumentene og vokalene på alle spor, untatt på Any Minute Now, der synger også Julia Seipajærvi, og pianoet er spilt av Vetle Hanssen Øverås.

 1. In July 2. Late 3. Someone Else Entirely 4. Nothing Ever Changes/Everything Is Changing 5. Any Minute Now 6. Never Getting There, Never Getting Near 7. Everyone Is So 8. Air

Ligger forøvrig også på spotify og lignende.

TrafoTalent of the month desember 2015

Blant de over 80 bidragene som er blitt lastet opp i Arena på Trafo i løpet av desember, har jeg valgt Imre Elzers åtte låters album “There It Goes” til månedens Trafo-talent. Dette er suggererende og egenrådig popmusikk, som kan lede tankene til glemte perler fra 80-tallet som Felt. Imre gjør det meste selv, men har med et par gjester på piano og ekstra vokal på et av sporene. Musikken og lydbildet er lekent, men samtidig innesluttet, ofte ganske stille, og vokalen ofte utydelig uten at det gjør så mye, i god shoegaze/dream pop-tradisjon er vokalen ført og fremst enda et instrument. Jeg liker introene og outroene mange av låtene har, og overgangene mellom dem; progresjonen gjennom låtene føles som et planlagt album, og jeg liker hvordan den siste låten, Air, svinger over til det ekstatiske etter hvert, for så å slutte brått. Jeg kommer til å høre mer på Imre Elzer i fremtiden, og vil nok ikke være alene om det.
Andre bidrag jeg vil benytte anledningen til å trekke fram, er tekster fra to av de mest aktive brukerne de siste månedene, Daria Osipovas sterke dikt “Kjærlighet”, og Sebastian Ns underfundige “18:44”. Emilie Lysø har også levert flere fine tekster i desember, men jeg har også festet meg ved hennes non-figurative bilde, som bare er lastet opp med navnet “image”. Andre visuelle bidrag som har gjort inntrykk, er Sanne Kallebergs mystiske og dramatiske selvportrett “Iskald Gudinne”, og Sara Elines tankevekkende bruk av kontraster i “two euros + flowers”.
Kristian Heggernes

Kommentarer

 • Imre Elzer

  2 år, 7 måneder siden

  Spilt det inn med litt forskjellig, en liten del hjemme med forholdsvis lite utstyr jeg leide i sommer, med støtte fra dere i trafo. Bare sm58ere på trommene, gjennom en liten analogmikser, DI på alle gitarene. Synther og effekter digitalt. Nå som jeg går bandlinje på folkehøgskole kunne jeg jobbe videre med mye bedre utstyr, gode micer på trommer, piano, gitar og vokal. Det meste er spilt inn i Bitwig.

 • Espen Mentzoni

  2 år, 8 måneder siden

  Gleder meg til å høre gjennom dette, Imre! Hvordan har du spilt det inn?

More from Imre

Andre TrafoTalenter

Other in the lyd category