and the home of the "brave"
Se neste verk: "det umulige"

and the home of the "brave"

Mathias Olai Kristiansen

Mathias Olai Kristiansen

2 år, 3 måneder siden (1036 besøk)

"MAKE AMERICA GREAT AGIAN"

Photoshop CC.

Kommentarer

 • Rolf Gupta

  2 år, 3 måneder siden

  PS - den økonomiske historien tulipanen har passer jo veldig godt inn i sammenhengen!

 • Rolf Gupta

  2 år, 3 måneder siden

  Bare hyggelig! - Kommentar til kommentaren: Som visuell kunstner tenker jeg det er viktig å være klar over at enhver representasjon av et objekt i et visuelt kunstverk vil vekke en brønn av assosiasjoner, og hvordan tidligere representasjoner av et objekt har blitt tolket gjennom kunsthistorien. Objektene i et bilde kommuniserer med det samme objektet i et annet - selv om det er avbildet av vidt forskjellige kunstnere. Denne kommunikasjonen er umulig å løpe fra. En tulipan fx er ikke bare en tulipan. Den er et symbol - og dens "mening" er til dels definert av tidligere representasjoner. Dette begrenser ikke din egen fortolkning av blomsten, men det er viktig å være klar over hvilke andre betydninger som er blitt tillagt akkurat dette objektet. Da kan du berike det avbildede objektet med historisk mening og din egen representasjon. Her er fx én tillagt betydning som ikke er tatt fra kunsthistorien spesifikt, men som kan ha verdi for din egen tolkning og fremstilling av objektet: https://en.wikipedia.org/wiki/Tulip_mania

 • Mathias Olai Kristiansen

  2 år, 3 måneder siden

  Hei Rolf! Takk for bra en kommentar med mange pirrende spørsmål.
  I mine øyne er det karikatur, men jeg er åpen for alles tolkning og velger derfor å ikke skrive noe på bildene jeg lager. Men jeg er svært enig i deg med at refleksjon er viktig, du tar også opp tulipanen som er min favoritt i bildet. For meg assosieres tulipanen med mye, men det som jeg tenker på mest er arroganse og et komplisert forhold.
  Jeg reflekterer mer jo lengre tid jeg ser på bildet, og har flere ideer til neste bilde i "serien". Takk igjen for en så reflektert og bra formulert kommentar :)

 • Rolf Gupta

  2 år, 3 måneder siden

  Hei! Gjestementor Rolf Gupta her (dirigent, komponist og professor i musikk ved UiA). Flott fotomontasje! Det er ladet med et tydelig politisk budskap. Trumps utsagn om mexikanere er velkjent - også den økonomiske ulikeheten som bidrar til de mange tragiske flyktningehistoriene. Som sådan er fotoet tankevekkende. Imidlerti vekker det mange spørsmål om forholdet mellom kunst og poliikk. Kanskje du kan reflektere litt over dette. Ønsker du at bildet skal inneholde et kunstnerisk uttrykk som går utover den klare politiske karikaturen? Er det en karikataur? Hva betyr tulipanen? Er det et uttrykk for ikke-vold? For en gave? For å artikulere et misforhold mellom et skytevåpen og en blomst? Sjekk ut blomsten som symbol i billedkunsten - en enrom brønn å hente inspirasjon fra. Er det noe noe interessant du kan ta tak i i emblemet i det meksikanske flagget (ørnen som bekjemper slangen)? Kan muren få et dypere kunstnerisk uttrykk? Jeg tenker da på de indre og ytre muren vi alle går og bærer på. Jeg kunne tenke meg å utfordre deg litt på dette - hva bildene/symbolene betyr i en større kontekst. - Ønsker du kun å presentere en politisk betraktning, eller ønske du å utfordre forholdet mellom karikatur og et kunstnerisk uttrykk? Bildet som prosjekt er dypt problematisk - og det er noe av det mest spennende jeg kan forestille meg ved kunst: Det problematiske! - Jeg vil anbefale deg å kjøre på, men også reflektere over hva budskapet er i dine fotoer.

Other in the bilde category