sharp shadows
Se neste verk: "det umulige"

sharp shadows

Nora Savosnick

Nora Savosnick

1 år, 11 måneder siden (1194 besøk)

TrafoTalent of the month september 2016

Jeg har valgt Nora Savosnicks Sharp Shadows som TrafoTalent i september. Fotografiet er teknisk godt utført, og minner om de gamle svart-hvitt tenåringsplakatene av Madonna og Janet Jackson.

Bildet gir et gjenskinn av det tidlige 90-tallets popkultur. Er hun lettet, i ferd med å hylgrine eller knekker hun sammen i latter? Kanskje over en spøk så morsom en på min alder umulig kan forstå den?

Fotografen har fanget et ansiktsuttrykk som trygler etter å bli forklart, men som heller bør tas inn som det er; et fantastisk ubehandlet øyeblikk fanget på kamerarullen. Den fysiske ansiktsbeinbygningen til modellen, understreket med kinnbenene som gir verket sitt tittel. Sharp Shadows, er interessant. Motivet er stemningsfullt, modellen i bildet er avslappet. Balansen mellom lys og skygge i bildet er fin. Det er spennende hvordan fotografen har brukt linjene og latt dem spille på motivet. Fin bruk av diagonaliteten.

I en verden med Instagram, Facebook og andre sosiale mediers stadige eksponering av nærbilder av mennesker i bevegelse, er det kanskje bemerkelsesverdig at det er nettopp er dette jeg biter meg merke i. Men selv om bildet ikke roper på oppmerksomhet, har det intensitet. Det er nært og ærlig. Og lyset er bra. Det at modellen blunker gjør at det føles som man blir en del av et øyeblikk.

Mvh Endre Ruset

Kommentarer

More from Nora

Andre TrafoTalenter

Other in the bilde category