III
Se neste verk: "det umulige"

III

Vebjørn Pedersen

Vebjørn Pedersen

2 år siden (805 besøk)

gråblyant, kull og oljebasert blyant på papir

10,8 x 15 cm

Tredje bilde i zinet mitt, Ingen Tittel

TrafoTalent of the month juni 2017

Månedens TrafoTalent for juni 2017:

Å få lov til å gå igjennom, oppleve og vurdere alle innsendte bidrag for juni måned, har vært et ærefullt oppdrag. Så utrolig mange uttrykksfulle, sterke og poetiske verk fordelt over et spekter av sjangre! Jeg er imponert over både bredde og kvalitet vist av deltakerne i denne TrafoTalent-runden.

Flere sterke bidrag har gjort utvelgelsen av månedens TrafoTalent svært givende og samtidig utfordrende.

Det er Vedbjørns verk med tittelen “III” som kan smykke seg med tittelen månedens TrafoTalent for juni. “III” er, i likhet med serien i sin helhet, teknisk godt utført. Det er ingen tvil om at opphavsmannen behersker sine kunstneriske verktøy helt ut i fingerspissene. Skraveringen har nydelige overganger som tilfører verket en mykhet, som igjen gir motivet en sarthet det vanskelig kunne vært foruten. Det er nettopp denne effekten som bidrar til å gjøre “III” til et dynamisk, spennende og forlokkende verk. Tegningen gir meg assosiasjoner til forvirring, uklarhet, svimmelhet – kanskje til og med redsel eller angst? Det er noe med kombinasjonen av det skarpe lyset, som her utgjør midtpunktet og suger blikket til seg, og skikkelsen under som vender hodet (raskt, fornemmer jeg) fram og tilbake. Kunstneren har fanget og gjengitt denne bevegelsen på en ubeskrivelig vakker og poetisk måte. Gode lys- og skyggevirkninger skaper spennende kontraster innad i det som for meg fremstår som et svært velbalansert motiv. Motivet har noe narrativt over seg, som lett appellerer til meg som betrakter. På nærmest hypnotiserende vis drar motivet meg inn og fantasien begynner umiddelbart å forfatte egne historier knyttet til det. Kort oppsummert; et godt teknisk arbeid, med vakre og fengslende kvaliteter.

Takk for at du delte dette arbeidet Vedbjørn. Jeg håper jeg får muligheten til å se hele din zine på et senere tidspunkt!

Elisabeth Petch

Kommentarer

More from Vebjørn

Andre TrafoTalenter

Other in the bilde category