Månedens trafotalent i juli 2017

Å få kåre månedens verk her på Trafo.no har vært en spennende og inspirerende prosess. Det er åpenbart imponerende mange unge talenter, og jeg er helt sikker på at de kommer til å fortsette med å bidra til en spennende kulturscene i fremtiden.
Etter å ha gått igjennom alle verkene som ble lagt ut i juli så sitter jeg igjen med flere verk som jeg synes fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Først så vil jeg nevne Ulrik Ravn Jensen sitt dikt “Kontekst”. Rytmikken var det som fanget meg, og jeg ble nesten tvunget til å lese diktet litt raskere enn det jeg egentlig ville. Når jeg leste diktet for andre gang og forstod mer av hva det handlet om, så ble jeg både sliten og lattermild. Gleder meg til å lese mer av Ulrik!

Jeg satt også undrende igjen etter å ha lest Stian Gledje Bekkevik sitt verk “Uskrevet dikt”. Teksten minner meg litt om hva som ofte skjer når jeg selv improviserer tekst til melodi- når det fonetiske ender opp med å være viktigere enn hva ordene faktisk betyr. Og uten at jeg forstår hva diktet egentlig handler om så maler det likevel bilder og pirrer nysgjerrigheten.

Den som fikk hjertet til å slå litt ekstra hardt, og som jeg av den grunn vil kåre til månedens TrafoTalent, er Daria Osipova med “-“. Med et nydelig lite dikt og et direkte og enkelt poetisk språk så treffer Daria noe sårt i meg. Jeg synes budskapet er vakkert. Jeg blir varm og myk samtidig som at jeg også blir trist. De avsluttende ordene “å passe på at tanga har det bra” beskriver en oppgave for stor for hvem som helst. Diktet får meg til å kjenne på at jeg er redd for å miste naturen og det synes jeg er et veldig sterkt og aktuelt budskap.