Anna
Se neste verk: "det umulige"

Anna

Nora Savosnick

Nora Savosnick

2 år, 3 måneder siden (1350 besøk)

TrafoTalent of the month august 2017

Det var en glede å gå gjennom bidragene her på Trafo.no sin Arena for august, og en litt skummel oppgave å skulle kåre månedens talent. Umiddelbart stakk Tiril Victoria Bergo sitt uttrykksfulle maleri No title seg ut med sin skarpe strek, spesielle lerret og mørke farger. Mathilde Stormark sitt dikt Mennesket er fullt av vakre bilder og eksistensielle betraktninger.

Månedens trafotalent for august 2017 for meg er imidlertid Anna av Nora Savosnick. Et tilsynelatende enkelt portrettfotografi som vitner om en moden tilnærming til håndverket, med sparsomme men effektive virkemidler i bruk - mykt, naturlig lys, en kjølig fargebalanse som fremhever de røde detaljene i bildet, et fornuftig valg av vinkel og dybdeskarphet. Modellen, en ung kvinne, ser tilbake på seeren med et tvetydig blikk. Det myke vinduslyset er glimrende. Uttrykket i bildet minner meg om en av vår tids store portrettfotografer, nederlandske Rineke Dijkstra, som i sine arbeider avbilder mennesker i overgangen mellom barn og voksen på en sart og følsom måte.

Savosnick og modellen ser ut til å være fortrolige med hverandre, og om dette ikke er et forutsetning, så går det hvertfall en lang vei i skapelsen av et godt portrettfotografi. Ungdomstiden er en turbulent periode preget av usikkerhet og sårbarhet, og denne strømmen av følelser synes jeg kommer til overflaten i dette bildet. Det er de mikroskopiske uttrykkene i ansiktet og de små øvrige detaljene - det bustete håret, ringen i nesen, sminken på øyelokkene - som i bildet kommer sammen og danner et vellykket portrett.

Savosnick gir ingen øvrige opplysninger i beskrivelsen av bildet og oppfordrer seeren til å tolke fritt, og ved å bruke et nøkternt og subtilt bildespråk lar fotografen oss se det viktigste tydelig og klart: mennesket.

Hilsen Ole Erik Løvold
www.olelov.com

Kommentarer

 • Nora Savosnick

  2 år, 3 måneder siden

  Hei Sheila!

  Takk for gode ord:)

 • Sheila Simmenes

  2 år, 3 måneder siden

  Hei Nora!

  Nydelig bilde! God fargekomposisjon med den røde toppen mot det grønne i bakgrunnen. Uttrykksfull modell med særegent utseende. Hun kler den minimalistiske sminken på øynene, og den naturlige looken passer godt. Nydelig blikk og kontakt med kameraet. God bruk av fokus i bildet.

  Veldig bra! Gleder meg til å se mer fra deg.

  Mvh Sheila (Gjestementor i August)

More from Nora

Andre TrafoTalenter

Other in the bilde category