"How to View Photoshop in Full Screen 2"
Se neste verk: "det umulige"

"How to View Photoshop in Full Screen 2"

Hans Jørgen Moldung

Hans Jørgen Moldung

9 måneder, 1 uke siden (654 besøk)

I det siste året har jeg jobbet mye med lyd, film og musikk, og gjennom hele året har jeg tatt opptak av ting jeg syns er interessant; knasende is under føttene, regn som treffer en metallplate, katter som mjauer, etc. Disse opptakene har jeg enkelt tatt opp med mobilen min, fordi jeg liker ideen om å handle med det man har tilgjengelig på stedet. Det samme går igjen i bildene jeg tar, som jeg helst lar være så uredigerte som mulig, ofte rett fra mobilen eller analogkameraet. Det er også dette jeg har jobbet med under denne perioden. Analogfotografi, og bilder og opptak fra mobilen. I tillegg har jeg begynt å bruke musikkredigeringsprogammet Ableton for å sette sammen disse opptakene til et lydbilde, en lydinstallasjon med musikalske innspill. Her setter jeg trykk på de organiske lydene i opptakene mine, og implementerer også syntetiske lyder for å få et mer musikalsk uttrykk. Det er litt det samme som jeg gjør med bildene mine; jeg har et skannet analogfoto, hvor jeg implementerer 3-D grafikk for å få et uttrykk som kan samspille med lydinstallasjonen. Den audiovisuelle opplevelsen skal altså spille sammen på en naturlig måte, og ikke virke distanserte fra hverandre. Det skal virke naturlig å se på bildene, samtidig som man hører på lyden.

Jeg hadde en klar tanke om at jeg ville jobbe med lyd i denne perioden, men ikke noe mer enn dét, så jeg begynte med de opptakene jeg hadde, og endte opp med et resultat jeg likte etter noen uker. Samtidig som jeg hadde dette i tankene, var jeg ute og tok bilder, og tenkte på materialer som kunne passe visuelt sett til lyden. Det samme gjorde jeg da jeg lagde 3-D grafikk, som kunne fremheve utrykket enda mer. Bildene jeg har tatt med mobilen har vært av en installasjon jeg lagde i begynnelsen av perioden, bestående av metall med firkantmønster, redningsfolie, aluminiumsfolie, metallkjettinger, vaiere, karabinkroker og knuste harddiskplater. Analogfotoene jeg har tatt har vært mye forskjellig, men med fokus på industrielle metallmaterialer.

Disse ovenfornevnte materialene er noe jeg har blitt veldig glad i å bruke til å skape uttrykk, og de samsvarer mye med musikken jeg pleier å høre på. Det er noe kaldt og hardt ved slike materialer, og det er opp til meg å gi dem en sjel, og et uttrykk som spiller på lag med alle elementene.

Kommentarer

 • Hans Jørgen Moldung

  9 måneder siden

  sendte deg melding på instagram :)

 • Stig Marlon Weston

  9 måneder siden

  He he, Ja, dette føltes nesten som det var postet direkte til meg. Spent på hva du gjør videre etter skolen, og håper du fortsetter å blande inn fotografi. Sett meg gjerne på en mailingliste eller sånt om du har det.

 • Hans Jørgen Moldung

  9 måneder, 1 uke siden

  Hallais, Stig!

  Tusen takk for en så velformulert og detaljert tilbakemelding, setter pris på det, og tenkte meg at du kom til å like det, haha.

  Skal jobbe videre med musikk og bilder, nå som jeg er ferdig på Kunstskolen i Bergen :)

 • Stig Marlon Weston

  9 måneder, 1 uke siden

  Veldig bra sammenstilling av disse to bildene med lydfilen. Jeg sier noe mer om lyden i kommentarfeltet til den.
  Men du har klart å lage et par veldig flate fotografier som likevel har mange lag i seg. Jeg synes det er interessant med fotografi som referer til sin egen egenskap som fotografi like mye som de peker på et motiv som er avbildet. Dine bilder balanserer bra mellom det å vise frem noe og det å vise meg hvordan jeg ser på verket som et fotografi. Jeg regner med at «bakgrunnen» er det du sier er digitalt fotografert mens mønsteret av reflekterende materiale er det som i utgangspunktet er analogt, før det er limt inn det andre bildet. Litt vanskelig å vurdere på en skjerm, men det ser ut som et er gjennomført dyktig gjort og ikke vil se forstyrrende «manipulert» ut på en større visning. For at dette skal fungere tror jeg man må slippe å lese selve fotograferings/retusjerings prosessen i bildet og heller bare oppleve sammenstillingen. For den fungerer veldig bra! De flate motivelementene blir ved nærmere ettersyn dybdeskapende og det organiske og mekaniske bytter på å være dominerende. Så selv om fotografiene tilsynelatende kan ha lite i seg er det mye å se og reagere på. For meg fungerer både bildene og lyden din litt som en vekker fra at man er vant til sine daglige omgivelser og ikke lenger tenker over hva man ser. Om man derimot går i Fullscreen kan man ta en nærmere titt og oppleve hvordan ting henger sammen, eller kanskje tvert imot se hvordan elementene rundt er for oppdelt og adskilt i organisk eller mekanisk men på måter det ikke lenger er så lett å forstå.
  Takk for at du tar deg tid til å vise frem et komplisert prosjekt. Håper du fortsetter å jobbe videre med å utforske tema og teknikker!

More from Hans

Other in the bilde category