Halvhjertet

Jeg sliper denne kniven
som skal kutte deg fra meg

med et såpestykke
Se neste verk: Dikt, uten navn

Halvhjertet

Oda Ruud

Oda Ruud

1 år, 1 måned siden (267 besøk)

Kommentarer

 • Heidi-Anett Haugen

  1 år, 1 måned siden

  ah, forstår. Fint å høre dine tanker, og at det halvhjertelige kan også ligge i at såpestykket vil være en tafatt måte å få kniven kvass på. Og helt enig med deg at det nok kan tolkes på flere måter.

 • Oda Ruud

  1 år, 1 måned siden

  Hei! Tusen takk :-) mine tanker var at man vanligvis ville ha slipt en kniv med en slipestein eller lignende. I dette diktet gir jeg det å kutte «meg» fra «deg» et halvhjertet forsøk, ved å bruke noe så ubrukelig som et såpestykke... som sikkert kan tolkes på flere måter også.

 • Heidi-Anett Haugen

  1 år, 1 måned siden

  glemte å si at jeg liker teksten veldig godt, det funker veldig fint at du har det mellomrommet mellom linjene på teksten, det er med på å understreke kuttet som skal skje. Og så fint med såpestykket, det er uventet, å får en til å tenke mange tanker, og skaper fine bilder.

 • Heidi-Anett Haugen

  1 år, 1 måned siden

  Hei Oda, her blir jeg nysgjerrig på hvem "jeg" er og hvem "deg" er. Ah, jeg leste faktisk først "Jeg slipper denne kniven" så jeg skulle til å spørre deg hvordan man slipper en kniv med et såpestykke, om du mener at en glipper det. Men nå ser jeg jo at det står "sliper" og det er jo noe helt annet. Men jeg blir nysgjerrig på hvoran man sliper en kniv med et såpestykke, om den blir sløv av det, eller bare ren. Jeg leser teksten som om at såpen skal mildne kuttet, at det skal bli en mykere overgang, rent kutt, fordi "jeg" er ikke fullhjertet interessert i "deg" lengre, kanskje. På samme tid får jeg assosiasjoner til kanskje et jeg/mor som skal kutte navlestrengen til et barn/deg, da er det interresant at tittelen er Halvhjertet, siden forventningene om det kanskje ville vært fullhjertet. Tittelen og teksten sammen gir følelsen av noe ambivalent. Hva tanker har du hatt selv?

More from Oda

Other in the tekst category