Andreas og Melissa
Se neste verk: "det umulige"

Andreas og Melissa

Kristina Nathalie Pinås

Kristina Nathalie Pinås

1 år, 3 måneder siden (1408 besøk)

Tegning jeg har tegnet av Onkelen min Andreas og kjæresten Melissa. Fra Søgne. Tegnet med tusj på A4 format.

TrafoTalent of the month juli 2018

Til tross for ferietid og varmerekorder landet rundt har trafo-brukerne vært flittige med kreativt arbeid og til å laste opp verkene sine på portalen. Det har vært givende og inspirerende å nærlese samtlige trafo-bidrag publisert i juli måned. Jeg blir umiddelbart klar over hvor mye mot og åpenhet som kreves for å publisere mange av arbeidene på portalen, og jeg ønsker å gi stor honnør til alle som deltar på trafo og til gjestementor Heidi-Anett Haugen for kyndige og konstruktive tilbakemeldinger.

Blant flere gode kandidater velger jeg Kristina Nathalie Pinås som månedens TrafoTalent, med tegningen, ”Andreas og Melissa.” https://www.trafo.no/v60135-Andreas-og-Melissa

Jeg ser en sann glede over tegnemediet formidlet i Pinås arbeider, og spesielt synes jeg tusjtegningene av familiemedlemmer er helt herlige. Det er vanskelig å tegne med tusj, og det litt klossete tegneredskapet gjør at alle uperfektheter blir værende i overflaten. Proporsjoner og anatomi er ikke helt riktig, sånn teknisk sett, men jeg er mye mer opptatt av hvordan hun evner å formidle personligheten til Andreas og Melissa på en nydelig og kjærlig måte. Jeg tror Pinås synes Onkel Andreas er dritkul og at kjæresten hans Melissa er veldig pen. Man ser det i streken; i det skjeve smilet til Andreas og i øynene til Melissa, med kraftige øyevipper. Hvis man i tillegg ser på hvordan Pinås portretterer ”Morfar” og ”Tante Berte og Kjetil” ser man tydelig hvordan hun lar de forskjellige personlighetene skinne gjennom tegningene. Til tross for at portrettet er av navngitte personer ser jeg også en klar tilstedeværelse fra kunstneren selv gjennom en personlig strek, og jeg håper Pinås sørger for å beholde egenarten i streken sin mens hun utvikler seg videre.

Kommentarer

More from Kristina

Andre TrafoTalenter

Other in the bilde category