Jeg er ingen annen enn meg selv

Jeg har tenkt mye på hvem jeg er, hvem andre ser meg som, hvem jeg ønsker å være, hvordan det er å være meg og hvordan det er å være et menneske på en jordklode med milliarder av andre helt vanlige og ikke helt vanlige mennesker. Ja faktisk mer presist 7,6 milliarder mennesker bor det på denne kloden ifølge Wikipedia. Jeg tenker mye generelt, på mennesker, på dyr, på verden og universet, på livet mitt og, på alle andres liv som surrer og går parallelt med mitt liv. Hvert sekund blir det født flere nye mennesker til verden og hvert sekund dør det flere mennesker. Det bare tikker og går som en klokke.

Dette dokumentet kalte jeg dokument 14, for at ingen skal finne det å bli nysgjerrig på hva det er, og lagret det på OneDrive sammen med en haug mede dokumenter og flere dokumenter uten navn. Når jeg tenker meg om føler jeg meg litt som dette dokumentet. Jeg har et navn, og venner og familie. Jeg har hørt at et gjennomsnittlig menneske kjenner omtrent 500 personer. Men om 500 personer kjenner meg, er det ingen ting i forhold til alle de 7,6 milliarder menneskene på jorda. For ikke å snakke om hvor liten jeg er i for hold til universet. Det er til å bli litt uvel og svimmel av å se på videoer der man der man zoomer ut og inn fra jordkloden i det uendelige universet.

Men hvordan er det egentlig å være meg?
Som nesten alle andre mennesker her på jorda har jeg bra dager og dårlig dager, fine opplevelser og fæle opplevelser, tunge tider og gode tider. Livet går opp og ned for omtrent 99,99% tror jeg. De oppover og-nedovertiden er jo selvfølgelig fordelt helt forskjellig fra person til personer og noen har mere av det ene eller det andre. Men vi trenger både gode og det vonde. For at en regnbue skal oppstå trengs det både sol og regn og for at vi mennesker skal kunne oppnå maksimal lykkefølelse trengs det både glede og sorg.

Det er både, godt og vondt, bra og dumt, fint og trist, tøft og lett heldig og uheldig å være meg.

 Det er fint å være meg når jeg får komplimenter, det er fint å være meg når jeg ler så mye at jeg ikke får puste, det er godt å være meg når jeg får andre til å le, det er fint å være meg når noen smiler til meg, det er godt å være meg når jeg setter ny personlig rekord, det er godt å være meg når jeg er med gode venner, det er fint å være meg når jeg føler meg lykkelig, det er godt å være meg når jeg føler meg viktig, det er godt å være meg når jeg føler at jeg er til hjelp, det er fint å være meg når jeg er forelsket, det er bra å være meg når jeg føler meg bra, det er bra å være meg når jeg føler jeg får til noe, det er lett å være meg fordi jeg ønsker ikke å være som alle andre, det er lett å være meg når jeg føler meg lett og glad, det er heldig å være meg fordi jeg bor i et rikt land, det er heldig å være meg fordi jeg får en gratis skolegang, det er heldig å være meg fordi jeg har en stor og fin familie som jeg er veldig glade i og som er veldig glad i meg, det er heldig å være meg fordi jeg er ung og frisk.

Det er vondt å være meg når jeg føler meg uviktig, det er vondt å være meg når jeg bare føler meg bare til bry, det er vondt å være meg når jeg føler meg oversett, det er vondt å være meg når jeg føler meg ensom, det er vondt å være meg når jeg er redd, det er vondt å være meg når jeg er lei meg, det er vondt å være meg når jeg gruer meg så mye at jeg blir kvalm, det er vondt å være meg når jeg har vondt, det er vondt å være meg når jeg føler at alt er håpløst, det er tøft å være meg når jeg føler at livet er tøft, det er tøft å være meg når jeg føler at skolen er bare slitsom, det er tøft å være meg når jeg føler at ingen ander føler akkurat det jeg føler, det er vondt å være meg, når jeg føler ingen forstår meg og at ingen noen gang vil forstå meg, det er dumt å være meg når jeg ikke får sagt det jeg ville ha sagt fordi jeg føler at det jeg skulle ha sagt er uviktig, det er dumt å være meg når jeg ikke får til ting bare fordi jeg ikke har troa på meg selv. Det er uheldig å være meg når jeg føler meg uheldig, det er uheldig å være meg når jeg føler synd på meg selv.

Den siste tiden har jeg hatt litt mer nedovertider enn jeg ønsker. Jeg har hatt litt det`æke vits å prøve en gang og det jeg gjør er uansett feil tider.  Jeg bare prøvd og stenge de vonde tankene ute. Det har også dukket opp vonde tanker i hodet mitt uten spesielle grunner. Jeg har prøvd å nekte for alt det som skjer opp i hode mitt som jeg egentlig ikke vil ha der.  Nå for tiden har det blitt vanlig å snakke åpent om sine problemer følelser og tanker med nære venner og ikke nære venner, det blir nesten litt for.  Jeg har verken fortalt det til nære venner eller ikke nære venner.

Noen ganger har jeg tenkt at akkurat det jeg tenker og det jeg føler er det ingen andre som tenker og føler. Jeg er tror at mange kan føle på nesten akkurat de samme følelsene og tenke nesten akkurat de samme tanken. Men når noen sier til deg jeg skjønner hvordan du har det kan du føle et stikk innvendig fordi du vet ikke helt hvorfor og hvordan du selv føler det og du føler bare at de tankene eller de følelsene har bare du. Det kan kanskje være og føles som om du er alene med akkurat de tankene eller følelsene. Men du er ikke alen om å føle deg alene.
Se neste verk: Dikt, uten navn

Jeg er ingen annen enn meg selv

Ti D

Ti D

10 måneder, 4 uker siden (182 besøk)

Kommentarer

More from Ti

Other in the tekst category