Ønsketenkning

Tenk om ordene mine

endret noeJeg vil tegne kjærlighet i luften

til de som ikke hører

at jeg roper av full halsSende bud til de alene

huse glemte hjem med håpJeg vil hacke verden fri for virus

bøte tyver med nye sjangser


Jeg vil 
tyde blindeskrift

for de som ikke ser


At vi må bo

i tomrommet i mellomPuste liv

til nye linjer

Margen blir min rygg

av kamprop

om at godheten skal seire

Tenk om ordene mine

endret ossOm de gikk et skritt nærmere

verden jeg vil haTenk om vi lærte å elske

rommet 
i mellom oss
Se neste verk: Dikt, uten navn

Ønsketenkning

Benedicte   Steinbakk

Benedicte Steinbakk

1 år, 1 måned siden (414 besøk)

Skrevet på oppfordring og inspirasjon av månedens gjestementor.
Er usikker på verset «sende bud til de alene, huse glemte hjem med håp.» Har omskrevet det flere ganger og sliter med å fylle det med et passende bilde til helheten.

Kommentarer

 • Benedicte Steinbakk

  1 år siden

  Tusen tusen takk Lise!

  Jeg er enig i det med å tegne/skrive, tror jeg ble for opphengt i om leseren ikke forstår at jeg prøver å vise til at tegnspråk også er ord og at ingen skal gå glipp av det jeg skriver.

  Det var skikkelig fint å få tilbakemelding på dette, det er sjeldent jeg utfordrer meg på noe noen andre har foreslått. Jeg skjønner at det er viktig for kunsten og mennesket å utvikle seg sammen med andre og ikke bli for selvopptatt. Spesielt når jeg ønsker å skrive for å ikke føle meg alene, da må jeg øve på å kommunisere. Å nå ut. Og ikke minst ta i mot. Takk igjen Lise for at du hjelper og støtter i prosessen!

 • Lise Forfang Grimnes

  1 år siden

  Det var rart med opplastningen på den andre også, men nå har jeg åpnet det på en annen maskin - så da er det helt fint. Takk for at du tok deg bryet, du kan bare slette den andre utgaven om du vil. MEN. Så gøy! Så moro at du har skrevet et dikt ut fra setningene vi snakket om sist. Du er en setningsmester altså. For også er er det mange fine setninger!

  Huse glemte hjem med håp.

  Hacke verden fri for virus.

  Fine ting, Benedicte. Og jeg stusser ikke på verset du refererer til. Jeg synes det er fint. Det jeg tenkte mest på overgangen fra første vers til andre.

  Tenk om ordene mine
  endret noe

  Jeg vil tegne kjærlighet i luften
  til de som ikke hører
  at jeg roper av full hals

  Jeg kunne ønske meg at andre verset henger tettere sammen med den første setningen og egentlig utdyper og forsterker det som står der. For du snakker om ord i første setning og så går du over til å tegne. Og jeg forstår jo at det ikke trengs å forstås ordrett, men det ville hjulpet oss å holde på den første setningen lenger, hvis det ble gjenspeilet i neste vers. Hvis du skjønner.

  At du bruker ordet "skrive" i stedet for å tegne, selv om det er mer poetisk på en måte å skrive "tegne".

  Ellers vil jeg anbefale å lese diktet høyt. Stå i stua og les det for bokhyllene dine. Hør på språket og rytmen om du vil gjøre endringer i ordlyden ut fra det. Det er alltid nyttig.

  Hvis du jobber videre med det, så del gjerne!

 • Lise Forfang Grimnes

  1 år, 1 måned siden

  Benedicte så stas! Men det er noe rart med opplastningen. Sønnen i huset her sier jeg må se på teksten på en iphone - så jeg leter etter det. Men kanskje du kunne forsøkt å laste det ned en gang til? Hm. Hm. Hm.

More from Benedicte

Other in the tekst category