Etter regnet
Se neste verk: "det umulige"

Etter regnet

Axel Thorenfeldt

Axel Thorenfeldt

10 måneder, 2 uker siden (228 besøk)

Akvarell 56x76 cm

Kommentarer

 • Atle Håland

  10 måneder, 2 uker siden

  Interessant. Og det kan jeg kanskje også se, at skjærgårdsmotivene dine er mer ... fotografiske på en måte. Gleder meg til å se mer av deg i løpet av måneden!

 • Axel Thorenfeldt

  10 måneder, 2 uker siden

  Hei Atle. Ja, jeg er nesten daglig ute i naturen, spesielt mye tid har jeg brukt på Hvaler (der jeg er oppvokst). Bildet over er malt uten noen videre referanse enn opplevelsen av et regnvær over skogen, noe man har sett utallige ganger opp gjennom livet. Slike motiver er på en måte sted- og tidløse, så selve landskapet her eksisterer ikke i virkeligheten, men er en sum av mange opplevelser.
  Når jeg er ute i naturen har jeg alltid med skissebok eller kamera, og samler hele tiden inn motiver. Av og til kan kameraet fange de bildene jeg ser, og da fungerer et foto bra som referanse. Andre ganger ser jeg saker som ikke kan fanges med kamera, og da må jeg forsøke å få det fram i skisseboken. Jeg fyller som regel mer enn en skissebok i måneden, og når jeg maler er det gjerne etter en kombinasjon av skisser og foto. I det åpne skjærgårdslandskapet kan jeg ofte lene meg mer mot foto, mens i skogen må jeg gå mer mot skissene for å rense vekk alt visuelt "rot" som skogen rommer.

 • Atle Håland

  10 måneder, 2 uker siden

  Hei Axel, nok en gang liker jeg denne reisen fra mørkt til lyst. Denne gangen er du borte fra skjærgården og i omgivelser jeg føler meg hjemme i (skogen). Jeg liker at det lysner i skyene, og at det truende mørket er på vei. Nok en gang en veldig passende tittel.
  Jeg lurer på, maler du til motiver, eller kommer det av seg selv? Er du mye ute og går turer, blir du grepet av naturen?

More from Axel

Other in the bilde category