DrUnK¿

svart ble det sier de
jeg er på en båt
vaier fra side til side
det er en ubehagelig følelse
men også litt deilig
absolut
Se neste verk: Dikt, uten navn

DrUnK¿

Kine Iversen

Kine Iversen

8 måneder, 1 uke siden (192 besøk)

Kommentarer

 • Atle Håland

  8 måneder, 1 uke siden

  Å ja da, det ga helt mening, og jeg synes ikke skildringene var uklare. Å drikke til man får blackout er en utrolig destruktiv måte å drikke på da. Og når du putter det inn i diktet her, tenker jeg at "de" er noen som snakker til "jeg". Altså at "jeg" ble svart, eller "at de synes at jeg ble svart".

 • Kine Iversen

  8 måneder, 1 uke siden

  Tusen takk for gode og hjelpsomme innspill Atle! Enig at det er litt uklarheter her, den første linja var for å vise til at mange sier det blir helt svart når de drikker, mens jeg føler jeg er på en båt (hvis det ga mening).

 • Atle Håland

  8 måneder, 1 uke siden

  Jeg liker at du leker deg i tittelen her, varier med store og små bokstaver, snur opp ned på spørsmåltegnet, litt for å vise at man mister kontrollen når man drikker. Det å miste kontrollen er vel litt det du beskriver her, at det er ubehagelig men også deilig, å bare gi f. Jeg liker også slutten, siste linje, ordet absolut, så får jeg som leser et bilde på hva som blir drukket, vodka, en sterk rus.

  Jeg synes det ligger en spenning i første linje som ikke blir skrevet helt ut. svart ble det sier de. Da er det altså noen andre, noen som betrakter, kanskje noen som bryr seg om, kanskje noen pårørende? Å ikke si for mye er helt ok, men kanskje litt mer, eller kanskje den første linja også bare skal strykes?

  Denne ubehagelige følelsen, sjanglingen, å miste balansen. Den etablerer du, men den deilige følelsen, hva er det? Kanskje du kan skildre det også? (uten at det blir forherligelse!) For det er vel ikke rein vodka som er deilig, smaken liksom?

More from Kine

Other in the tekst category