Fremmed

Lille meg
klatret opp trappa
redd for noen i mørket
En fremmed, skummel noen
som ventet på meg

Det var alltid den vennlige
løgnen
fra et skånsomt sinn

For nå
når jeg går opp trappa
vet jeg
at den fremmede, skumle noen
som venter på meg
alltid har vært

meg selv.
Se neste verk: Dikt, uten navn

Fremmed

Konstanse Fjellvang

Konstanse Fjellvang

12 måneder siden (215 besøk)

Kommentarer

 • Konstanse Fjellvang

  12 måneder siden

  Hei! Tusen takk for tilbakemelding! Det var fint å høre hvordan du forsto diktet. For meg kan det også handle om en annen type frykt: når man er mindre, kan en fremmed i mørket virke som det skumleste i verden, mens når man blir litt eldre kan det komme en sterkere frykt: frykt for mørket i en selv. Jeg kommer til å gjøre litt endringer på diktet nå, og legge det ut igjen:)

 • Atle Håland

  12 måneder siden

  Dette er gjenkjennelig, å frykte noe ytre, en trussel, eller hindring, men så har hindringen hele tiden bare vært frykten. Jeg får assosiasjoner til da jeg var barn og våknet opp om natten for å gå på do, og huset var forandret fra et trygt hjem til noe skummelt. Det var mørkt, rommene var tomme, lydene var ikke som de pleide, jeg kunne høre været ute, eller vedovnen som holdt på å slukne. Og så kunne jeg plutselig få en tanke, om at noen stod i mørket og ventet på å ta meg. For å være ærlig, kan jeg fortsatt få sånne tanker midt på natten, men det er heldigvis ikke like skummelt nå.
  Hvis du skal gjøre noe med dette diktet, tror jeg det kunne hatt godt av å bli trimmet ned litt. De to siste strofene er kanskje for tydelige. Jeg synes du skal jobbe mer med å få fram den spenningen som ligger i første strofe. Kanskje kan du skrive ut lydene fra trappa? Eller kanskje en annen detalj som forsterker følelsen av frykt. Og så tror jeg også du må stole mer på at leseren vet at det er bare en selv som er den fremmede. Jeg tror dette kan bli et dikt med spenning. Og særlig tittelen din synes jeg er bra, den passer tema helt perfekt!

More from Konstanse

Other in the tekst category