"Vinter ved havet
Se neste verk: "det umulige"

"Vinter ved havet

Ivar M Trengereid

Ivar M Trengereid

9 måneder, 3 uker siden (442 besøk)

"Vinter ved havet"
100x130cm
Olje på lerret

TrafoTalent of the month januar 2019

Jeg har landet på Ivar Trengereid sitt oljemaleri, “Vinter ved havet”, som månedens TrafoTalent. I dette storslåtte landskapsmaleriet får han så tydelig frem mange forskjellige aspekter ved vestlandsvinteren. Både det brutale og overveldende i et stort øde landskap, men samtidig noe skjørt og enkelt. Kanskje er det fordi vi kommer fra omtrent samme sted, at jeg kjenner meg så igjen i dette bildet. Jeg føler jeg har sett dette før en gang, i levende live, fra et fjell eller fra en bro et sted på Sunnmøre. Eller så er det bare stemningen og følelsen i bildet jeg har sett før; det store mørket, med den lille resten av lys som står igjen etter at vinteren og skyene har tatt sitt.

At bildet er såpass stort som det er (100x130cm) gjør at jeg får veldig lyst til å se det i levende live, for jeg vet at slike bilder ikke kan rettferdiggjøres digitalt. Noe jeg sikkert også kan gjøre en dag, hvis Ivar fortsetter med det han driver med.

Jeg ser også klare referanser til Ørnulf Opdahl i bildet, en bauta og legende når det kommer til å finne lys og mørke i horisonten utenfor Ålesund. Hvor nordsjøen ligger stor og skummel, med Island som neste stopp. Jeg håper Ivar fortsetter å jobbe med olje. At han utforsker maleriet og henter inspirasjon fra andre mens han gradvis bygger opp under sitt eget uttrykk. Så stiller jeg gjerne på utstillingsåpning når den tid kommer.

Eirik Havnes

Alle som blir kåret til månedens TrafoTalent er med i konkurransen om å bli årets TrafoTalent. Årets TrafoTalent får et arbeidsstipend på 20.000,-.

Kommentarer

  • Konstanse Fjellvang

    9 måneder, 2 uker siden

    Wow. For meg føles det nesten som om huset ligger på et isflak og kan bli slukt av det store mørket under seg hvert øyeblikk.

  • Atle Håland

    9 måneder, 3 uker siden

    Hei Ivar, takk for at du deler! Wow, dette var voldsomme greier! Jeg liker den kraftige og kanskje nådeløse himmelen, og det mørke havet som omringer huset. Jeg ser for meg at å leve ved havet om vinteren er kontrastfylt: tøft, mystisk og majestetisk.

More from Ivar

Andre TrafoTalenter

Other in the bilde category