avstand

hvor kan jeg finne
all den plassen
du tar
når du ikke
er her
Se neste verk: Dikt, uten navn

avstand

Ingrid Lending

Ingrid Lending

10 måneder siden (370 besøk)

Vet ikke om dette gir mening for andre enn meg, men publiserer det likevel. Poenget er iallfall at noen ganger er det de menneskene som ikke er akkurat her som tar størst plass hos oss.

TrafoTalent of the month mars 2019

Diktet avstand heng igjen hos meg. Orda har ein lettheit ved seg, som om diktet pustar sjølv. Men innhaldet veg tungt. Ingrid Lending har eit godt grep om det poetiske språket og om stemninga ho vil skildre.

Diktet skildrar korleis fråværet av nokon som ein tenkjer mykje på kan ta like stor (eller større) plass enn personen gjer når den er tilstades. Dei lyriske verkemidla grip meg: måten teksten er stilt til høgre, ein noko uvand plassering. Linjene «du tar» og «er her» tek også sin plass, og peiker mot handling, dei aktiviserer den fråverande. Samstundes er diktet opent, gir rom for assosiasjonar til meir enn berre kjærleik, og eg kjenner igjen tyngda som ulike relasjonar kan ha, på godt og vondt.

Eg takkar for alle dei fine bidraga, og tekstane eg har fått lese, og vil avslutningsvis trekkje fram Ingrid sitt dikt en ny vår - som lysar av optimisme og smitter over på meg medan eg les - «våren skal blomstre og det samme skal jeg.»


Mari Norddahl

Alle som blir kåret til månedens TrafoTalent er med i konkurransen om å bli årets TrafoTalent. Årets TrafoTalent får et arbeidsstipend på 20.000,-.

Kommentarer

 • Ingrid Lending

  10 måneder siden

  Tusen takk!
  Både-og. Jeg vil ikke skrive sånn at leseren sitter totalt forvirret og ikke har noen peiling på hva diktet handler om i det hele tatt, men jeg synes det er veldig spennende når andre tolker det litt annerledes enn hva jeg tenkte da jeg skrev det. At det kan tolkes ulikt. Jeg har jo klart og tydelig for meg hva diktene betyr for meg, og hva jeg mener med dem, så da er det spennende å høre hvordan andre tolker dem, og at det gjerne er annerledes enn mine tanker. Det blir jo kjedelig om alle tenker akkurat det samme. Så jeg er veldig med på tanken din om at jeg kan få et annerledes ekko tilbake.

 • Belinda Braza

  10 måneder siden

  Dette var en virkelig vakker tekst, som jeg tror resonnerer i de fleste som på en eller annen måte har opplevd savn eller tap. Den er poetisk, gir rom for tanke og assosiasjoner, samtidig som den sier så mye. Virkelig godt arbeid! Har du et konkret ønske om at leserne dine skal forstå eller lese ordene dine slik du gjør/mtp beskrivelsen din under teksten? - Jeg synes jo f.eks at det spennende rommet ligger i hvilke ulike tolkninger ditt verk kan få frem hos andre. At du på en måte kan få tilbake et ekko av det du sender ut - som låter litt annerledes når det kommer tilbake, om du skjønner. Og du skriver på en usedvanlig god måte som gjør at man absolutt får mange tanker og opplevelser. :-)

More from Ingrid

Andre TrafoTalenter

Other in the tekst category