barnet mitt

jeg skal gi deg så mye
kjærlighet
at du kommer til å lure på
hva du skal
gjøre med alt
frem til du møter sånne dager
hvor alt går i mot deg
og du glemmer litt hvordan
man puster
og du vil innse
at alt det ekstra
du trodde du ikke trengte da
er akkurat det ekstra
du trenger nå
Se neste verk: Dikt, uten navn

barnet mitt

Ingrid Lending

Ingrid Lending

2 uker, 1 dag siden (48 besøk)

(Føler jeg må presisere at jeg ikke skal få baby, så for min egen del gjelder diktet litt mer for en gang i fremtiden. Men søsteren min skal ha barn, og jeg jobber i barnehage, så det passer jo å dele det her likevel. Syns bare det er spennende å dele her uansett.)

Kommentarer

 • Ingrid Lending

  10 timer siden

  Ja, heldigvis trenger ikke jeg-et alltid være meg. :)

  Du har et poeng der ja. Ser at «hva du skal // gjøre med alt» kanskje ikke er beste formuleringen. Jeg kunne eventuelt bytta alt i det tilfelle med den eller det. Tanken er liksom at barnet plutselig stiller spørsmålet «hva skal jeg gjøre med all denne kjærligheten». Men er enig i at alt kanskje ikke er beste valg av ord. Syns det funker bedre i setningen «alt det ekstra» i slutten da.
  Takk for tilbakemelding!

 • Eirik Havnes

  3 dager, 12 timer siden

  Et veldig fint bilde, som strekker seg over et helt livsløp.
  Og jeg forstår godt at du kan skrive dette selv uten å skulle få barn. Ting vi skriver trenger jo ikke alltid å være knyttet opp mot det livet vi lever. Et jeg i en tekst trenger heldigvis ikke være knyttet mot et jeg i virkeligheten.

  Jeg prøver å knote litt frem og tilbake mellom ordene "alt", som går igjen i diktet, og ordet kjærlighet. For jeg klarer ikke helt å bruke alt som en måleenhet for kjærlighet, hvis du skjønner hva jeg mener? Vi snakker om mye kjærlighet, og all kjærlighet. Det er kanskje mulig å si "alt sammen", slik at du kan skape en måleenhet som funker, og samtidig kunne ta med deg ordet alt videre i diktet, men jeg er også litt usikker på den løsningen.
  Jeg har ikke noe perfekt løsning på den floken der, og det er jo mulig å beholde originalen, men det var bare noe jeg hengte meg opp i. Har du noen forslag?

More from Ingrid

Other in the tekst category