Jordbruksrevolusjonen
Se neste verk: "det umulige"

Jordbruksrevolusjonen

Andrea Gladhaug

Andrea Gladhaug

2 måneder, 2 uker siden (137 besøk)

Oljemaling på 70x70 cm lerret av fotografi jeg tok av vennine.
Inspirert av boken Sapiens (2011) av Yuval Harari der Harari gir leseren et nytt perspektiv på jordbruksrevolusjonen og omtåler det som "historiens største svindel".
Dette fikk meg til å reflektere over hvordan vi i dag lever i vårt eget "akvarium" for mennesker, av mennesker.
Derfor har jeg malt en jente i bomullstøy sittende på en plastikkpose med en hund halvveis sittende på plastikkposen for å illustrere hvordan vi i dag kan bestemme selv hva vi vil omgis av som dyr på toppen av næringskjeden.

Kommentarer

 • Priscila Serrano

  1 måned, 3 uker siden

  En veldig flott maleri, det har en subtil, mørk aura med en snev av sjarm og varme. Jeg følte meg trukket på det med en gang, jeg likte stilen og impressionistiske innflytelsen. Dette minner meg om Edgar Degas' arbeid.
  Når jeg leste beskrivelsen ble jeg hyggelig overrasket fordi "Sapiens" er en enestående bok, en av mine favorittbøker så langt. Du kan prøve å eksperimentere litt mer med fargekontrast. Veldig bra!

 • Mirjam Kristensen

  2 måneder, 2 uker siden

  Det var rart å se maleriet først og deretter lese din bakgrunn for å male det; dette maleriet minnet meg nemlig om de franske impresjonistene på midten av 1800-tallet! Den sterke blåfargen mot de mer duse rosafargene gir en helt særegen effekt. Syns også det var et flott motiv!

More from Andrea

Other in the bilde category