Tilfeldig?

Du må gjerne kalle det
tilfeldig,
men jeg ville heller sagt
at det for mange faktorer
til at dette skulle skje
her og nå
Hvordan kan så mange faktorer
på så kort tid
på et så spesielt tidspunkt
som dette
være   t i l f e l d i g ?
Se neste verk: Dikt, uten navn

Tilfeldig?

Jan André Østevik

Jan André Østevik

5 måneder, 2 uker siden (189 besøk)

Vi gir tilfeldighetene for mye makt og anerkjennelse på steder hvor kanskje skjebnen kan ha noe å si. Vi hadde trengt andre ord og uttrykk for å av og til fraskrive tilfeldighetene ansvaret for alt som skjer uventet.

Kommentarer

 • Edy Poppy

  5 måneder, 1 uke siden

  Jeg tenker at du må bestemme om diktene/tankene skal henge sammen eller ikke. Skal de ikke det kan du være forskjellig i hvert dikt. Men vil du det, er det spennende med et du som er sammenhengende.

 • Jan André Østevik

  5 måneder, 2 uker siden

  Hei Edy, tanken er at du-et tok døren først ja. Du-et i dette diktet er mer den du vil at det skal være. At du som leser kan sette deg i hovedrollen og bruke dette diktet som ditt. Kanskje at man har møtt noen man liker på et sted ingen forventet at man skulle møtes. Kanskje det ikke ligger på tilfeldighetene, men kanskje skjebnen?

 • Edy Poppy

  5 måneder, 2 uker siden

  Nå har jeg lest to dikt av deg, og det er morsomt å lese dem som en sammenheng. At dette du-et kanskje er det samme i begge diktene? Man blir selvsagt nysgjerrig på tilfeldigheten. Om jeg skal tenke en mulig dramaturgi, kunne det vært spennende at du kanskje sikter til du-ets død her? det du-et som gikk ut døra først ??? Bare en tanke som kom til meg. Uansett, lykke til videre!

More from Jan

Other in the tekst category