Luksus dråbå

Du kan røyga så mye sigaretter du vil,
men meg bler du ikkje kvitt.
Du lege med flammene og gjømme deg forsåvidt,- bag ein stein, under jord ,
bag’om hammaren t Tor.

Du e galen hvis
du vil såra meg
på den slags vis,
når eg ser du slakte
min sjokke gris.
Å la flaskå stå å renna
t du falle ner
Sko eg aldri gitt deg
ei luksus dråba mer.

Du seie deg sjøl du e kongen på
de syv hav  mens eg sidde i ett
hengande horn å bler kalt den syvende far.  
ikkje prøv å flykta , vri deg onna på din sti.
Det e sånt dokkår gjør når
dor e alt for lidå ti.

Du seie du har alt og du eie det du har.
ikkje skrøyd t den syvende far.
Tøm lommar og spann,
vis ka du kan.
kjøb deg ein trell.
me ska i mållå
uansett allikavel.
Se neste verk: Dikt, uten navn

Luksus dråbå

Andreas Roalkvam

Andreas Roalkvam

4 måneder, 3 uker siden (212 besøk)

En skal ha respekt for det man arver fra forfedrene sine. I stor grad sitter unge flokker å soser vekk tiden med sitt eget og glemmer å banke på døra til bestefar eller bestemor å si takk.

Noen unge sitter med ræva fullt av arvet havregryn og ikke forstår seg på hvor hardt det egentlig var å skaffe mat fra gammelt av. Da er det noe som er blitt lagt vekk i glemmeboka.

Livet kan være spennende, men når livet kun dreier seg om dans og fest kan det være lett å glemme dem som egentlig gjorde det til en fest. De som grunnla fundamentet og svettet hardt i før i tiden er det dem vi må ta til oss nærmest hjertet vårt og huske så lenge solen skinner.

Får en smaken av noe godt på tunga , så vil en kanskje vite hvor smaken kom fra. I dette tilfellet er det lett å begyne å jakte og bli avhengi av smaken til slutt. Da er det lett for å glemme de viktigste verdiene i livet.

Diktet er dedikert til den selv opptatte yngre garden som sitter å lurer på hvor bestefar kunne ha gjemt testamentet sitt før han forlater verden.

Kommentarer

 • Edy Poppy

  4 måneder, 3 uker siden

  Da synes jeg du skal fortsette med deg :)

 • Andreas Roalkvam

  4 måneder, 3 uker siden

  Hei Edy Poppy
  Hovedsakelig har jeg likt å være i en kategori av dikt hyllene hvor jeg føler på jeg står fritt. I motsetning til annet litteratur skapende innhold har jeg ikke lagt vekt på så mye tenkning i det hele tatt . Hadde sikkert vært interessant . Såklart alt har er en prioritering fra første stund. Det som har fanget meg mest er dikt dramturgien og de spennende impulsene som kommer defra.

 • Edy Poppy

  4 måneder, 3 uker siden

  Liker at du har så mye på hjertet og brenner for så mange tematikker! Det er gull verdt for en skapende! Diktene dine, og ikke minst forklaringene dine av diktene er spennende! Det hadde også vært gøy og utfordret deg til å prøve deg både på essays og noveller. Hva skjer med tematikkene dine da? Kunne du vært interessert i å utforske tematikkene dine på disse tre plan? Dikt, essay, noveller? Jeg er spent på hvordan de forskjellige uttrykkene ville formidlet tankene dine.

More from Andreas

Other in the tekst category