Kloke ugler
Se neste verk: "det umulige"

Kloke ugler

Selma Helena Skaret Kielland

Selma Helena Skaret Kielland

1 måned, 3 uker siden (162 besøk)

Vet ikke helt hva tittelen til dette maleriet skal være, men det var en på instagram som kommenterte "kloke ugler", så kanskje det skal være tittelen :)

Kommentarer

 • Julie Lauritzen

  1 måned, 2 uker siden

  Hva som oppfattes som surrealistisk kan være veldig subjektivt og er ofte formet av normer, lærte oppfatninger og allmennkunnskap i samfunn. Her kunne man jo f.eks sett på hva samfunnet anser som vanlig, forventet eller forutsigbart, også kan man leke med å gjøre det stikk motsatte. Det tror jeg er en utrolig morsom, leken og kreativ måte å utforske dette på :)

  Surrealisme er betegnelsen på en kunstnerisk bevegelse som startet i Paris på 30-tallet, og her leker de på mange måter med dette gjennom ulike uttrykk som fotografi, malerier, skulpturer og til og med leker. Ett spesielt godt eksempel er Meret Oppenheim sin pelskopp (Le Déjeuner en fourrure), som er en tallerken, en kopp og en skje (forventede objekter som hører sammen) som var dekket av reinsdyrpels (uforventet og surrealistisk i den forstand at det ikke hører sammen). Surrealisme spiller ofte på humor også, så det er absolutt et kunstretning som åpner for fantasi, lek og nye uttrykk :)

  Jeg er helt enig med deg – hjernen er veldig glad i å kategorisere ting i logiske rekkefølger og bokser. Men nettopp derfor er det en utrolig god øvelse å løsrive hjernen fra denne systematiseringen. Ting trenger ikke være sånn som hjernen har lært – det kan være akkurat det du vil. Lek med dette og kos deg med hva som skjer :)

 • Selma Helena Skaret Kielland

  1 måned, 2 uker siden

  Tusen takk :) Jeg syns surrealisme virker som en forvrengt versjon av virkeligheten og at de har interessante ideer hvor ting som overhode ikke hører sammen kan høre sammen. Er det noe fasit på hva som er surrealistisk? Hadde nok vært gøy å prøve litt mer surrealistisk, vanskelig å komme på noe, for virker som hjernen er veldig glad i at ting skal være logisk.

 • Julie Lauritzen

  1 måned, 2 uker siden

  Jeg får surrealistiske vibber av det, men det er selvfølgelig kun min subjektive mening :) Har du googlet surrealisme og sett litt på deres uttrykk? Mye interessant å finne der, som man kanskje kan bygge videre på også. Uansett så er det et veldig fint maleri!

 • Selma Helena Skaret Kielland

  1 måned, 3 uker siden

  Tusen takk :) Er det surrealistisk maleri? Det har jeg ikke tenkt på.

 • Julie Lauritzen

  1 måned, 3 uker siden

  Fine farger og god dybde i maleriet! Jeg får klare assosiasjoner til surrealismen og liker veldig godt uglenes ansiktsuttrykk. Veldig bra!

More from Selma

Other in the bilde category