Månedens trafotalent i juli 2021

Tusen takk for mange spennende og kreative kunstverk som er sendt inn. Det ser virkelig ut som om disse kunstnerene brukt ferien godt til å jobbe med kunsten sin. Det er en vanskelige oppgave å kåre Trafo-talent for juli, men jeg har valgt å gå for en kunstner som metodisk går inn for å studere faget. Hvis man skal lære seg å male og tegne må man lære seg og se og observere. Man må heller ikke være redd for å prøve nye ting. Som kunstner blir man aldri ferdig utlært. Det finnes alltid noe nytt å utforske.

Kunsteren jeg har valgt har utfordret seg selv ved å jobbe i en ny setting. Maria Weum har tatt med seg staffeli og maletuber ut for å male kveldshimmelen i Plein air i Kragerø.

«Plein air» landskapsmaleri kan være et verdifullt verktøy for å lære å se og male. Det er mye vanskeligere å male etter naturen enn å male etter et fotografi, og det kan oppstå helt nye problemstillinger når man jobber i feltet. Lyset og vær endrer seg over tid. Mennesker og dyr flytter seg. I et fotografi har kameraet allerede tatt et valg hvordan bildet blir, men i «Plein air» er det kunstneren som må abstrahere naturen og ta valgene som penselen skal gjøre på lerretet.

Jeg synes Weum klarer å fange fargene på kveldshimmelen og forenkle landskapet i dette maleriet på en fin måte. Maleriet viser dybde og perspektiv med fjellandskap i det fjerne og trær i det nære.

Den unge kunstneren har også sendt inn studie av figur. Selvportrettet har fine proposjoner, og bra valørbruk. Jeg gleder meg til å se flere arbeider av denne kunstneren der hun kombinerer figurer i landskap som hun gjorde i «Plein air».

Marius Martinussen / www.mariusmartinussen.com

Plein air i Kragerø

Maria Weum
Maria Weum
Ble medlem for 2 år, 8 måneder siden (97 besøk)

Jeg fortsetter utforskingen av å tegne/male fra direkte observasjon istedenfor foto. Utrolig spennende og utfordrende med lys som skifter og farger i forandring! Litt hopp etter Wirkola å male solen i Kragerø, men veldig gøy:)