piano kar i hjørnet

Espen Thomassen Fornes
Espen Thomassen Fornes
Ble medlem for 2 år siden (451 besøk)

Det hele startet med at jeg skulle assistere et kunstverksted for barn på sommerjobben jeg nå nettopp jobbet på.
konseptet var at barna kunne male videre på fotografier fra museets arkiv, men det endte fort opp med at ingen brukte bildene, og alle kopierte han ene som malte et fint fjell med en kul båt, ingen fotografier.

Kunstneren som styrte verkstedet ble stresset, man kan ikke bli sint på barn, vi voksne vet ikke at kollasjj ikke er trendy lengre.. barna vil male.

Jeg hadde selvfølgelig ikke tid til å lage noe selv på verkstedet (igjen, sommerjobb, mye jobb, dårlig betalt, hvor ble sommeren av)
men jeg plukket tidlig ut to bilder jeg likte.
selv om jeg prøvde flere ganger å presse flere barn til å bruke bildene mine ville ingen ha de.. båt og fjell er kult..

Etter et hektisk verksted var det plutselig tomt i museet og jeg fikk endelig tid til å male litt selv. pleide alltid å være tomt på den tiden, rart å ha åpent over middagstid i en så liten bygd.

bildet ble til en kar som spiller piano, og en glad kar i hjørnet. ser for meg en liten bar i en liten by sikkert i sør europa, baren er bare et lite rom, mørk brunt interiør, dempet lys. i den ene enden av rommet sitter en gjeng på kanskje syv stykker, de er ferdig på jobb, det er fredag og de får endelig slappe av, rommet er fyllt med en avslappene men konsentrert atmosfære. det lukter litt søtt.
I den andre siden av rommet, bare en meter unna (det er en veldig liten bar) sitter en ung kar med den ene armen over en mørk brun kommode og den andre på keyboardet sitt. Han røyker en sigg (jeg angrer på at jeg tegnet inn den, men kule karer skal alltid røyke i følge gamle filmer) keyboardet er sikkert en sen 70talls casio, han pleier å spille for å slappe av, han kan ikke noter men inproviserer på melodier han har oppdaget tidligere.
musikken flyter rundt i rommet som en liten sky, en de andre kan bruke som en pute å lene hodet på. sånn holder de på i noen timer, før de tusler hjem og lager noe god kveldsmat, så nyter de helgen før de må påen igjen med jobb.

Jeg malte bildet og sykklet hjem, jeg bodde i en annen bygd i et kollektiv med en vennegjeng som også jobbet i området i sommer, vi hadde nettopp flyttet inn så jeg hang bildet opp på den tomme veggen vår i stua. det var faktisk et annet bilde der, det var et bilde av et fjell og en båt, litt morsomt.
etterhvert som jeg gikk forbi stua tegnet jeg på flere detaljer på bildet. det er vanskelig å vite når man skal stoppe. etter jeg tegnet ben på han ene i hjørnet visste jeg at etter dette blir det nok bare værre. jeg jobber jo ikke med tegning eller maling, det er en annerledes prosess.

Når jeg startet dette bildet visste jeg ikke hva det skulle bli, men når jeg nå er ferdig tror jeg at jeg må ta meg en ferie fra jobb og finne meg et sted som har et piano.