Fotoworkshop med Rebecca Jafari

Project image

Lag din egen fotobok!

Vil du lage din egen fotobok? Liker du å eksperimentere med fotografi, tekst og historiefortelling?

Rebecca Jafari er opptatt av fotoboken som kunstverk og liker å arbeide med denne formen i forkant, midt i og som sluttprodukt i prosjekter.

”Jeg ser på fotoboken som et kunstverk i seg selv. Fotoboken er for meg et objekt, enten som skissebok underveis i prosessen eller som et ferdig verk”.

Du kan ta med deg et allerede påbegynt fotoprosjekt eller du kan komme uten en eneste idé. Sammen skal vi skape bilder og leke oss med fotografiet. Sluttproduktet blir en fotobok – enten som en zine, en skissebok eller en bildebok. Du velger formen!

I løpet av workshopen skal vi bruke byen som bakteppe for å fotografere og deltakerne vil få hjelp til å printe og binde sine helt egne, unike fotobøker eller ziner. Vi bruker en enkel printer og nål og tråd. Bøkene vil bli stilt ut på avslutningskvelden.

Hvordan sette sammen bildene sine til en historie? Hvordan bruke tekst sammen med fotografi? Hvordan tørre å sette sammen bilder og prosjekter uten å føle seg helt ferdig? Hvordan sy sammen en bok?

Bli med og eksperimenter med fotoboken som kunstverk!

TrafoX3 - Praktisk info


Tidspunkt: torsdag 28.juni til søndag 1.juli. (se hele programmet)
Aldersgrense: 18-22 år
Sted: Kristiansand Kunsthall
Pris: Gratis. Men ved påmelding må du betale et depositum på 300,-. Depositumet refunderes på første verksted-dag. Ved avmelding senere enn 10.juni refunderes ikke depositumet.
Mat og overnatting: Trafo dekker overnatting, lunsj og middag. Tilreisende deltagere får overnatting på Yess Hotell i Kristiansand sentrum.
Reisestipend: Tilreisende fra andre deler av Norge enn Kristiansand kan søke om reisestipend:
- Har du utgifter på mer enn 1.000,- kan du få du et reisestipend på 500,-
- Har du utgifter på mer enn 2.000,- kan du få du et reisestipend på 1.000,-

Påmeldingsskjema: Finner du her, på Trafo x3 siden.

Det er kun 8-10 plasser på workshopen – så her er det bare å være tidlig ute med påmelding!


Fotoworkshopen er en del av «Trafo x3». Det kommer altså til å være to andre Trafo-verksted i Kristiansand Kunsthall samtidig: en skriveworkshop og en collage-workshop. Det blir spennende, kreative og sosiale dager med felles middager og felles avslutningskveld med deltagerne fra de to andre workshopene.