Fotobokworkshop med Rebecca Jafari

Project image

Den personlige fotoboken

Fotobokworkshop på Preus museum i Horten

Lag din egen høyst personlige fotobok i løpet av to dager under kyndig veiledning av Rebecca Jafari!

Over to dager jobber deltakerne med å sette sammen sin egen fotobok-dummie. Workshopen er en undersøkelse av ulike aspekter av fotobokproduksjon: fra inspirasjon av fotobøker, til de ulike sidene rundt utforming og design. Individuelle råd og gruppediskusjoner rundt deltakernes eget materiale vil også finne sted. Du kan ta med deg ferdig printet materiale, bilder, tekster, gamle fotografier fra album eller annet visuelt materiale som tegninger, utklipp hva-nå-enn-du-synes-er-gøy. Du trenger ikke ha en tydelig idé om formen eller ha et ferdig prosjekt og vi har også anledning til å printe ut noe på Preus museum.


I år er det 500 år siden den første norske boken ble trykt. Dette markeres som det nasjonale bokåret i vårt langstrakte land. Fotoboken kom først mye senere, og den første kommersielle fremstilte fotoboken “The Pencil of Nature”, ble publisert av William Henry Fox Talbot (1800-1870) i 1844 i England. Preus museum er så heldige å ha et eks. av denne sjeldne boken i vårt bibliotek. I anledning bokåret arrangerer Preus museum i samarbeid med Trafo en workshop med fotograf Rebecca Jafari hvor du vil få anledning til å jobbe med visuelle historiefortellinger i bokform!

TID: Mandag 30.september og tirsdag 1.oktober kl. 10.00-15.00.
STED: Preus museum i Horten
PRIS: Gratis deltagelse, plass til 15.
ALDERSGRENSE: 15-25 år
REISESTIPEND: Inntil 500,- fra Trafo dersom du trenger penger til tog eller buss.
PÅMELDING: Meld deg på her!

“Å lage håndlagde fotobøker handler for meg mye om å leke og å tørre å prøve seg fram. Fotoboken har så mange muligheter og når jeg jobber fysisk med papir og bokbinding, kommer jeg i kontakt med arbeidet mitt på en spesiell måte. Fordelen ved å lage en personlig fotobok er også at man kan sette sitt eget preg på den og lage flere ulike versjoner av samme prosjekt.”
Rebecca Jafari

Rebecca Jafari (1986) er en norsk fotograf, som arbeider i skjæringspunktet mellom dokumentar og kunst. Jafari utforsker ofte temaer som identitet og tilhørighet - ofte gjennom personlige, visuelle narrativer. Hun er for tiden aktuell med en gruppeutstilling på Henie Onstad Kunstsenter hvor hun stiller ut deler av prosjektet “Why Shirin”- en personlig prosjekt om søken etter hennes iranske røtter. Jafari har en forkjærlighet for håndlagde fotobøker, og har tidligere jobbet fram visuelle historier i bokform - både gjennom undervisning og i egne prosjekter.Foto: Rebecca Jafari