Fotoworkshop i Oslo med Nora Savosnick

Project image

Bli med på fotoworkshop 22.-24.juli 2020 for å lære deg hvordan vi kan utfordre fotografiets satte ramme.

Sammen skal vi diskutere hvordan hvem vi er påvirker hvordan og hva vi fotograferer. Workshopen er satt sammen av en god blanding mellom praktisk jobbing og gruppesamtaler. Avslutningen vil være en liten intern vernissage, hvor vi printer ut noen utvalgte bilder vi har tatt i løpet av workshopen. Deltagerne vil også bli featured med sitt prosjekt på Trafo sin nettside. Sammen skal vi over tre dager ta bilder, utfordre våre tanker rundt fotografi, bli bedre kjent, være sosiale og spise sammen i fellesskap.

Tidspunkt: 22.-24. juli 2020
Sted: Greenhouse Oslo, Schweigaards gate 34C
Pris: Gratis.
Du trenger: Et kamera (kan være mobil)
Antall plasser: 7 stk.
Aldersgrense: 18-25 år

NB! Workshopen er nå fulltegnet og vi har derfor stengt for ytterligere påmelding

PROGRAM

Onsdag 22. juli. Kl 11.00 - 16.00
Dag 1 skal vi snakke om hvordan ulike fotografer og kunstnere har jobbet bevist med sin egen identitet i møte med subjektet, og drodle rundt hvem vi er og hvordan det former måten vi ser på. Her blir det også en spennende og kreativ øvelse. Etter fine samtaler og en presentasjon blir tankene satt ut i live ved at alle går ut og fotograferer i nærmiljøet med veiledning om ønskelig.

Torsdag 23. juli. Kl 11.00 - 16.00
Dag 2 er den mest praktiske! Først skal Nora vise en presentasjon av The Four Corners Project som handler om nye måter å presentere bilder på nettet og øke dets kredibilitet. Hva tenker deltagerne om bildets kredibilitet i dag? Hva må vi som nye fotografer gjøre for å gi bildene våre troverdighet? Vil vi i det hele tatt at det skal være troverdig? Så blir det et par timer ute i feltet hvor deltagerne fortsetter å fotografere med veiledning fra Nora. Hun vil også kunne komme med konkrete oppgaver for hvordan å fotografere hvis noen deltagere står fast eller er i en kreativ sperre.

Fredag 24. juli. Fra kl 11.00 og utover kvelden
Dag 3 er avslutningen. Her skal vi satte sammen arbeidet og lage en presentasjon for hverandre. For å sette fokus på arbeidet, skal vi printe bildene og henge opp en liten utstilling for oss selv. Det blir mulig å ta med sitt eget print hjem. Det blir også mulig å tegne over bildene slik som for eksempel Jim Goldberg er kjent for. Det blir penner i masse farger! Her er det bare fantasien som setter grenser. Workshopen avslutter med middag og sosialisering.

Vi oppfordrer også de som ikke bruker foto som sitt primært medium til å søke!

NB! Workshopen er nå fulltegnet og vi har derfor stengt for ytterligere påmelding.


Nora Savosnick er en freelance fotograf med base i New York som har tatt oppdrag for The New York Times, Reuters samt andre. Hennes utdannelse er fra International Center of Photography og hun er med i femte runde av Norwegian Journal of Photography. Sist, men ikke minst, er hun evig glad og aktiv i å fremme unge stemmer og ideer.