Søk residens på Myren Grafikk i Kristiansand

Project image

Søk om en ukes residens på Myren Grafikk 17-22. juni 2024.

Vil du utforske grafikk? Søk om én ukes sommer-residens på Myren Grafikk i Kristiansand 17-22.juni 2024. Vi søker to personer i alder 18-25 år som vil få tilgang til grafikkverkstedet i en uke og som får bo i kunstnerboligen som ligger rett ved verkstedet.

Trafo og Myren Grafikk inviterer til en ukes arbeidsopphold på Fellesverkstedet Myren Grafikk i Kristiansand. I løpet av uken kan du  lære nye teknikker og utforske grafikk, både på egen hånd og under kyndig veiledning av grafiker Tove Krogh. Dette er en fantastisk mulighet for deg som ønsker å utforske og lære mer om grafikk! Du kan komme fra hvor som helst i Norge, men må være i alderen 18-25 år, være motivert og ha en interesse for grafikk.
 

NÅR: mandag 17.juni til lørdag 22.juni 2024
HVOR: Fellesverkstedet Myren Grafikk i Kristiansand
HVEM: Du må være 18-25 år og ha en interesse for å lære mer om grafikk
PRIS: Gratis. Trafo dekker tilgang til verkstedet, veiledning og overnatting i kunstnerboligen fra mandag til lørdag. I tillegg vil du få et reisestipend på kr 5000 til å dekke reisekostnader, materialer og mat. Eventuelle kostnader som måtte komme utover dette må du betale selv.
SØKNADSFRIST: 26.mai 2024

Vi legger opp til opplæring med utgangspunkt i deltakernes kunnskap og erfaring. Deretter veiledning ved behov.

SEND INN SØKNAD

 

Verkstedet har utstyr for en rekke ulike trykketeknikker.

Kunstnerboligen er fullt utstyrt og ligger vegg i vegg med verkstedet. De to som får innvilget arbeidsopphold får hvert sitt soverom, og deler kjøkken, bad, stue og arbeidsrom.


 

Kunstnerboligen

Myren Gård

Fellesverkstedet Myren Grafikk
Fellesverkstedet Myren Grafikk ligger på idylliske Myren Gård, rett utenfor Kristiansand sentrum. Det er lett tilgjengelig med buss eller sykkel fra byen. Verkstedet er kunstnerstyrt, og har maskinutstyr for litografi, silketrykk, høytrykk og dyptrykk inkl. fotopolymer. I dag er 26 kunstnere tilknyttet verkstedet. Nødvendig opplæring på verkstedet vil bli gitt, enten det er å lære nye teknikker, eller friske opp tidligere kunnskap. Les mer om verksted og bolig på myrengrafikk.no/

Instruktør og grafiker Tove Krogh 
Kunstner Tove Krogh (f.1957) vil undervise og veilede de to deltagerne. Tove kommer opprinnelig fra Danmark, har gått på Kunstakademiet i København og Århus Kunstakademi. Hun kjenner de fleste grafiske teknikker, men jobber fortrinnsvis med dyptrykk og silketrykk, gjerne i kombinasjon. Tova arbeider ofte med figurative uttrykk, gjerne med en humoristisk eller underfundig vri. 

SEND INN SØKNAD