News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 41 søknader om til sammen 340 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 127 000,- er fordelt på 20 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ming Unn Andersen – 10 000,- til magasinet Cirka Kjøtt og blod. Første utgave av Cirka, Cirka Tjue, ble utgitt i september 2014 med støtte fra Trafo. Tema for andre utgave er kropp, og den foreløpige planen er at det skal gis ut i løpet av første kvartal 2015.

Cirka Tjue

Simen Formo Hay – 5 000,- til prosjektet Døgnfluer – Fire konserter laget på et døgn. I løpet av ett døgn, 25. januar 2015, skal 25 musikere, fire kunstnere, fire tekstforfattere og et produksjonsteam skrive og øve inn nytt materiale til fire konserter. Konsertene holdes på Ingensteds i Oslo.

Torris Kaul Varøystrand – 10 000,- til konstruksjon av en serie “meteorologiske instrumenter”. Apparatene er ikke tenkt som presise måleredskaper, men snarere en form for romantisering eller feiring av det analoge meteorologiske instrument. Prosjektet spiller på en særnorsk interesse for lokale værforhold i forbindelse med fjell-, hytte- og skiturer.

Konstruksjon av Torris Kaul Varøystrand

Ragnhild Fangel Jamtveit – 7 000,- til studioarbeid med Heartbreak Satellite. Trioen Heartbreak Satellite består av nåværende og tidligere jazz-studenter som ønsker å spille inn en EP. De beskriver musikken sin som minimalistisk og klanglig med tekst i fokus.

“Heartbreak Satellite” med Heartbreak Satellite

Håkon Toft – 5 000,- til Tromsø Filmgalleri. Galleriet blir arrangert for andre gang under Tromsø Internasjonale Filmfestival 12.–18. januar 2015. Denne gangen presenteres 10 unge filmskapere fra fem forskjellige land: Haiti, Kenya, Sør-Afrika, Palestina og Norge. Hver filmskaper får sin egen skjerm hvor filmene hans eller hennes blir vist.

Håkon Birkeland Toft under Tromsø Filmgalleri i januar 2014

Tora Sanden Døskeland – 7 000,- til FRØ magasin. Magasinet skal være et samlingspunkt for unge og nyetablerte kunstnere innenfor foto, illustrasjon og tekst. Det vil inneholde verker fra norske, danske og svenske kunstnere innenfor de forskjellige sjangerne, de aller fleste med base i Bergen. Tema for magasinet er “Sprengning”.

FRØ magasin

Helena Wik – 5 000,- til monologworkshop med Kompani Krapp. Det unge teaterkompaniet Hennes Majestet ønsker å leie inn det mer etablerte teaterkompaniet Kompani Krapp for å lære av dem. Workshopen skal foregå i perioden 15. desember til 15. februar på Cornerteateret i Bergen.

Teaterkompaniet Hennes Majestet. Foto: Maren Kleppen

Iben Isabell Krogsgaard – 8 000,- til kunstprosjekt. Iben vil lage en stue hvor tilskuerne kan komme inn og sette seg ned. Stuen skal være en surrealistisk verden hvor rommets struktur er forandret med plast og skulpturer er formet i forhold til vegger og gulv. Det skal bli et slags hjem for et vesen som har flyktet fra samfunnet.

Fra et tidligere prosjekt av Iben Isabell Krogsgaard: et åttekantet hus med 107 glass inne i seg. I glassene ligger manetlignende vesener som er formet for hånd

Mathias Eek – 5 000,- til etterarbeid på kortfilmen “Xenophobia”. Filmen skal være ferdig til 15. februar, da den skal sendes inn for å delta på Amandusfestivalen 2015. Mathias skal redigere selv, men trenger hjelp til lydarbeidet. “Xenophobia” er en film fordommer.

Andrea Haugerud Hovik – 10 000,- til portrettprosjektet “Personae”. Med en blanding av video og fotografi som uttrykksform skal Andrea skape åtte individuelle portretter. Portrettene skal være ærlige, sårbare og usminkede. Målet er en utstilling på et galleri i Bergen 28. februar 2015.

Ask & Andrea, et tidligere portrettbilde av Andrea Haugerud Hovik

Kristoffer Robin Severinsen – 5 000,- til singelinnspilling med IFFY ORBIT. I løpet av desember skal IFFY ORBIT spille inn sin siste singel, “Crystal Eyes”, før de går løs på et album våren 2015. IFFY ORBIT fra Bærum har tidligere holdt konsert i Operaen, etter å ha vunnet en konkurranse hos OBOS, og blitt kåret til Ukas urørt i NRK P3.

IFFY ORBIT – “In Balance”

Jo Mikkel Sjaastad Huse – 5 000,- til fanzinen Kollege #7: helt grønnsak!. Kollege #7 består av litterære tekster om ulike grønnsaker, skrevet kollektivt av medlemmene i Kollege. Tanken er at tekstene skal inngå i en helhet tilsvarende et måltid, og på den måten utgjøre en analogi til den kollektive skriveprosessen. Les Trafos profilintervju med Kollege her.

Kollege #7: helt grønnsak!

Håkon Guttormsen – 4 000,- til innspilling med drømmeband. Håkon, som er trompetist, skal spille inn en demo sammen med de tre musikerene han aller helst vil spille med: pianisten August Björn, kontrabassisten Hannes Jonsson og trommeslageren Marius Trøan Hansen. Innspillingen vil foregå i København 13.–15. februar 2015. Demoen skal brukes til å booke spillejobber på jazzfestivaler.

Håkon Guttormsen med band – “Lugn”

Ingrid Rogndahl – 5 000,- til danseprosjektet “Vinn eller forsvinn”. I prosjektet utforsker dansekompaniet PAS begrepet konkurranse, både i det små og det store. Kompaniet har i hele høst jobbet frem mot det som skal bli en forestilling 16. januar 2015 på kulturhuset ISAK i Trondheim.

Morten Berntsen – 5 000,- til innspilling av EP med bandet Tordentale. Tordentale kommer fra Fredrikstad og beskriver seg selv som heavy indie: “Vi spiller melodiøse låter med hovedvekt på innholdet i teksten.” Tidligere i år turnerte de to uker i Mosambik.

Tordentale – Maggot

Frøydis Arntzen Dale – 5 000,- til forestillingen “Jobé – Gutten med gullringen”. Forestillingen handler om en gutt fra en landsby i Burkina Faso. Han møter mye motgang i livet, men en dag skjer det noe utrolig. “Jobé” er tenkt spilt i barnehager og barneskoler, og publikum blir inkludert i forestillingen ved hjelp av sang og musikk.

Frøydis Arntzen Dale

Vetle Gundersen – 5 000,- til trykking av EP med Erlend and the Caretakers. Bandet ønsker å trykke opp 250 vinyleksemplarer av sin debut-EP, “En Kveld Til”, som kom ut på iTunes, Spotify og Wimp 17. november. Sjangeren beskriver de selv som rock, rockabilly eller pop, med tekster om naiv og fortapt kjærlighet.

Erlend and the Caretakers - En kveld til (OFFICIAL VIDEO) from Lukt Film on Vimeo.

Alf Hulbækmo – 8 000,- til innspilling av platen “Jeg går og drømmer”. Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo har spilt sammen siden 2011. For tiden studerer begge ved jazzlinja i Trondheim, og i sommer opptrådte de på Molde jazzfestival. Nå ønsker de å spille inn musikken sin på plate.

Siril og Alf – “Prospektkort i Svart-Hvitt”

Jankeh Lion Njie – 3 000,- til moteworkshopen NOR-GAM RISE. Jankeh arrangerer hvert år et fashion-show i Gambia. I år skal hun ha en workshop for unge jenter og gutter der fokuset er beskyttelse mot Ebola og Aids og muligheter for å realisere drømmer i Afrika. Workshoppen skal gjennomføres på Sheraton Hotel i The Gambia 26.–28. desember.

Sina Marie Haave – 10 000,- til elevutstilling. Galleri E, en gruppe elever ved Elvebakken videregående skole, skal arrangere utstilling til våren. I utstillingen vil de stille ut verker levert inn frivillig og privat fra elever på videregående skoler i Oslo. Meningen er å vise fram unge kunstnere som ellers ikke får så stor plass i kunstverdenen. De planlegger også en workshop i uke 5.

Fra Galleri E sin utstilling “Metamorfose” våren 2014

Forfattet av: Trond Arntzen

Opprettet: 18. desember 2014 15:16

Sist oppdatert: 17. februar 2015 13:15

Kommentarer