108 700,- fordelt på 23 prosjekter

Publisert 20. desember 2018

Sist oppdatert 20. desember 2018

News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 47 søknader om til sammen 385 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 108 700,- er fordelt på 23 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Tamara Rybarikova - 6000,- til kortfilm. Inspirert av Joachim Triers film «Thelma», har Tamara skrevet manus til en kortfilm hun selv skal regissere. Målet med «Intuito» er å utfordre folk til å stole på intuisjonen sin i en verden full av logikk og realisme. Skuespillere og teknikere er klare, og opptakene skal foregå over tre helger i mars og april.

Sigurd Tronstad - 3000,- til fotoprosjekt. Etter at han for noen måneder siden hadde en intens feberdrøm, har Sigurd ønsket å fange den samme følelsen i bilder. Fotograf Christoffer Grindheim skal ta bildene og opptakene skal foregå i et industribygg på Minde. Sigurd, som er musiker, vil vise bildene med en kombinert utstilling og konsert.

Tuva Aanensen - 5000,- til utstilling. Tuva jobber med overflatebehandling på tekstil og papir, med perler og tråd som materialer, og ønsker å stille ut arbeidene sine en gang mellom april og juni. I vår gikk hun ut av Kunsthøgskolen med en bachelor i kles- og kostymedesign.

Skisse av Tuva Aanensen

Hans Jørgen Moldung - 3000,- til EP-coverdesign. I fortsettelsen av en utstilling han holdt i høst, holder Hans Jørgen på å ferdigstille en fire spors EP med musikk og feltopptak. Til å hjelpe seg med det visuelle har han designeren Felix Scheele. Hans Jørgen ble uteksaminert fra Kunstskolen i Bergen i 2018.

Les mer om Hans Jørgen Moldung sin utstilling «How to View Photoshop in Full Screen Mode» her.

Ivar Sæthre - 7000,- til magasin. Sammen med Mathilde Sæthre og Annika Linn Verdal Homme ønsker Ivar å lage et magasin kalt «Makkverk». Magasinet skal omfatte kollasjer, tekst, foto, tekstil og tegneserier, og er ment som et opprør mot institusjonene som definerer hva kunst er. Ivar er bosatt i Bergen, hvor han jobber med foto og video.

Harun Haji - 1200,- til bildeprosjekt. Tegningen «No Fear» viser en jente som tør å slå seg løs og være seg selv. Det ferdigstilte bildet ønsker Harun å gi til Hotellet i Skien, et sted som gir enkeltpersoner og grupper muligheten til å vise frem det de driver med.

Eivind Aalen Øi - 10 000,- til utstilling. Fotomagasinet «Månebedotten» har lenge ønsket å lage en fysisk utstilling, og er nå i dialog med flere mulige utstillingssteder i Bergen. Innleveringsfrist for deltakere er satt til 15. januar. «Månebedotten» drives av fire studenter på frivillig basis.

Til høyre: Månebedotten #7 – Flyt

Inti Wang - 5000,- til utstilling. «CONCOCTION OF CONFUSION» er en gruppeutstilling kuratert av Inti Wang, som skal finne sted på Galleri Golsa i Oslo fra 11. til 27. januar. Utstillingen har «forvirring» som tema, og 13 forskjellige kunstnere skal vise skulpturer, fotografier, malerier, installasjoner, performance og klær.

Isak Wolff Irgens - 3000,- til kunstprosjekt. Sammen med Benjamin Kvalnes ønsker Isak å lage et samfunnskritisk street art-kunstverk og samtidig filme alle leddene i produksjonen. Målet er å leie en kunsthall eller lignende, hvor verket og filmen om verket kan vises side om side.

Til høyre: et tidligere verk av Benjamin Kvalnes

Ruben Alexander Gilje - 5000,- til albuminnspilling. Ruben Gilje Trio planlegger å spille inn sitt debutalbum i Studio Paradiso i Oslo i februar. Trioen spiller originale komposisjoner skrevet av Ruben, som for tiden studerer jazzpiano ved Norges Musikkhøgskole.

Ruben Gilje Trio - «Into the Unknown» (øvingsopptak)

Kine Storflor Grøtt - 7000,- til kortfilm. I samarbeid med to unge danske filmskapere, Peter Salling og Kiril Schjørring, jobber Kine med kortfilmen «Gjennom tykt og tynt». Filmen, som er et kjærlighetsbrev til de vennskapene det virkelig er verdt å kjempe for, skal filmes på location i Oslo-området. Kine studerer for tiden Medievitenskap ved UiO.

Promo for web-serien «Porno Leif» (2017), skrevet og regissert av Peter Salling

Frimann Brustad - 3000,- til innspilling av låt. Singer–songwriteren Frimann, som bruker artistnavnet Freeman, skal i januar spille inn sin egen låt «Bad Men» i Urban Sound Studios i Oslo. Med seg har han produsenten Thomas Wang og seks musikere. Frimann er ikke signert av plateselskap eller management, så han betaler for all studiotid av egen lomme.

Freeman - «Bad Men» (demoversjon)

Johanna Solheim-Nilsen - 5000,- til utgivelse av EP. Bandet Fjellfrost, som består av fire unge jazzmusikere med bakgrunn fra konservatoriet i Tromsø, har spilt inn en EP som skal gis ut i både fysisk og digitalt format. Utgivelsen skjer i april 2019.

Johanna Solheim-Nilsen

Bildet på toppen av denne siden er også av Fjellfrost.

Jakob Fort - 4000,- til kortfilm. Sammen med Ulfur Eyjolfsson skal Jakob lage kortfilmen «Ilya», som tar for seg hvordan det er å vokse opp i en kommunalbolig i en belastet del av Oslo. Inspirert av filmen «Springbreakers» skal alt gjøres i én tagning. Jakob har gått på dramalinjen på Hartvig Nissens Skole og Ulfur har gått på Medier-og kommunikasjonslinjen på Elvebakken vgs.

Jakob Fort i NRK-serien «Blank». Foto: Gøran Bohlin

Alexander Johnsen - 4000,- til kortfilm. Sammen med kameraten Nathaniel Lindvik skal Alexander fra Sande i Vestfold spille inn filmen «Pontiac». Den handler om en far og en sønn som reparerer en bil samtidig som de reparerer forholdet seg i mellom. Innspillingen finner sted i april.

Mathilde Sæthre - 3000,- til kleskolleksjon. Mathilde jobber med det som skal bli en kolleksjon på 10–12 plagg og en bildeserie. Klærne lager hun av utradisjonelle materialer, som for eksempel funnet byggplast og mikrofibertekstil, men de skal likevel være funksjonelle og brukbare. Mathilde er student ved Prosjektskolen kunstskole i Oslo.

Prosessbilde av Mathilde Sæthre

Elias Bjørnson Olderbakk - 8000,- til fotobok-prosjekt. Med utgangspunkt i FNs klimarapport, ønsker Elias å lage en fotobok som utforsker hvordan vi i Norge forholder oss til de dystre fremtidsutsiktene som blir beskrevet der. Bildene skal han ta i løpet av vinteren og boken skal være klar til våren. Elias er student ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Les Trafos profilintervju med Elias Bjørnson Olderbakk her.

Anna Moberg - 5000,- til studioinnspilling. The Chickens planlegger å spille inn to låter i Luft Studio i løpet av våren 2019. Oslo-trioen spiller en blanding av indie, punk og jazz med stort fokus på tekst. Innspillingene skal hjelpe dem å komme opp og frem i musikkverdenen.

The Chickens på AskerFestivalen 2018

Joakim Svendsgård-Mathisen - 5000,- til utvikling av malerisk prosess. Hvordan baner man vei for malerisk forståelse, estetiske forankringer og teknisk erfaring? Å begynne med et lerret på en treramme, virker som en god idé, mener Joakim. Han ønsker å lage en serie med fire ulike lerret som forhåpentligvis ender i en utstilling. Joakim studerer ved Kunstakademiet på Kunsthøgskolen i Oslo.

Joakim Svendsgård-Mathisen – Fra soloutstillingen «SJOVT SKADEVERK», galleri P0 / KHIO, 2018

Jasper Siverts - 6000,- til eksperimentell utstilling. Med det videobaserte verket «Solo» vil Jasper, som er elev ved Oslo By Steinerskole, utforske soloformatet så vel som mulighetene og begrensningene i det konvensjonelle kunstrommet. Prosjektet skal finne sted i det kunstnerdrevne galleriet PODIUM i Oslo.

Anne Halonen - 3000,- til dansekompani. Anne ønsker å opprette et prosjektkompani for barn mellom 8 og 12 år. Elevene vil få kjenne på hvordan det er å jobbe som et kompani og prosjektet skal ende med de setter opp en helaftens danseforestilling. Anne, som kommer fra Vanvikan i Trøndelag, har bred erfaring fra dansestudioer, workshops, sommerkurs, kulturskole og talentutviklingsprogram.

Hedda Åkenes-Johnsen - 5000,- til teaterforestilling. Attitude teater skal sette opp «Blå himmel grønn skog», en forestilling som tar for seg selvmord blant unge, på Folkets hus Strømmen 14.–16. juni 2019. Målet til teateret er å utfordre og utvikle skuespillerne sine.

Anna Karoline Gamme - 2500,- til intimkonsertserie. Det Oslo-baserte produksjonsteamet Nerver arrangerer intimkonserter med up-and-coming norske band og artister. Konsertene filmes og videoene blir brukt til å promotere artistene på sosiale medier. Anna, som er kommunikasjonsansarlig for Nerver, studerer markedsføring og merkevareledelse på Høyskolen Kristiania.

Bandet Me and The Julios live hos Nerver

Neste søknadsfrist er 1. februar!