Gjestementor Mirjam Kristensen takker for seg

Publisert 1. juli 2019

Sist oppdatert 1. juli 2019

News article image

Mirjam Kristensen takker for seg etter en måned som GjesteMentor på Trafo. Hun trekker frem tre brukere hun har lagt merke til i juni, og oppfordrer alle Trafoister til å kommentere på hverandres bidrag.

Å være gjeste-mentor på Trafo er alltid gøy. Det er et fint innblikk i hva unge, spirende kunstnere driver med. Fremdeles er det mye tekster, foto, billedkunst og litt musikk som gjelder. Trafo er et unikt sted hvor man både kan publisere, kommentere og få kritikk. Alt dette er viktig i utviklinga av et kunstnerskap.

Flere mentorer har påpekt dette før meg, men jeg vil også minne dere på dette: ikke vær opptatt av å bare publisere deres egne ting, men kommenter de andres bidrag og gi hverandre kritikk. Da kan man vokse og utvikle seg! En av de beste periodene i livet mitt var da jeg gikk på ei skrivelinje på folkehøyskole. Der skrev vi hele tiden, men vi brukte like mye tid på å lese, diskutere litteratur og å kommentere hverandres tekster, endre dem og vise dem fram igjen. En tekst er aldri ferdig når den er skrevet første gangen. En tekst kan skrives om og om og om igjen. Da trer nye lag fram og skaper dybder som kan oppleves av leseren/mottakeren. Trafo er derfor et unikt sted; et øve-sted, et øve-seg-på-å-vise-fram-sted, men også et sted hvor man kan øve seg på å gi konstruktiv kritikk. Hva er det som funker? Og hvorfor er det noe som funker bedre enn noe annet?

På Trafo er dere også folk i flere forskjellige aldre. Dere som har vært på Trafo lenge og er gode lesere; jeg håper dere vil bruke litt av deres erfaringer og kompetanse på å hjelpe andre fram. Det er alltid gøy å se når gamle Trafo-folk blir til ekte kunstnere og forfattere der ute i den virkelige verden! Det har jeg sett flere ganger.

Det er noen som har vært gode til å legge ut bra stoff på Trafo i juni og som jeg vil trekke fram:

Vilde Vikse har skrevet teksten Kudryavka, som har en helt spesiell innlevelse i en helt spesiell hunds liv: Kudryavka

Liv Csilia Wallace maler folk i Bergen i sterke farger fulle av emosjoner: Hollendergaten

Linn Isabel Eielsen lager morsomme striper med scener fra eget liv: 281 - muntlig aktiv

Takk for meg!
Mirjam Kristensen