Månedens TrafoTalent er Jori Violett Mohanned

Publisert 9. september 2019

Sist oppdatert 9. september 2019

News article image

Danser og koreograf Tone Kittelsen trekker frem Ingrid Lending, Sigrid Tveiten og Jesper Jansen før hun kårer Jori Violett Mohanned til månedens TrafoTalent for august.

Denne måneden har jeg vært så heldig at jeg har fått lov til å kåre månedens Trafotalent.

Jeg har hatt gleden av å få oppleve unge kunstnerspirer med sterke stemmer og har følt meg heldig som har fått lese, høre, se og ta inn alle bidragene som har kommet inn. Først vil jeg begynne med å takke dere alle som har bidratt og som har motet som det krever å skape noe eget! Dere inspirerer!

Jeg vil trekke frem diktene til Ingrid Lending som er både sårbare, tenkende og underlig lekne. Arbeidene treffer meg gjennom dems enkelthet og den poetiske måten å sette ord på følelser og refleksjoner som jeg tror mange kan relatere seg til. Spesielt sprekk treffer meg med ordene som blir til en fysisk følelse.

Med Sigrid Tveiten og (Morfar på) Havet er det som om at jeg kjenner solen varme og den friske havluften treffe meg rett i ansiktet slik vi ser den gjør i portrettet. Det er et bildet som viser en kraft, styke og sårbarhet på samme tid, et fotografi med mange lag.

Jesper Jansen skiller seg ut med et rått, upolert og uredd univers i tegningen Wicked Lovers. En tegning som gir et tolkningsrom som strekker seg langt og som gjør meg nysgjerrig på tanken og ideen bak. Med sine mange lag for tolkning og tydelige streker syntes jeg det har en sterk signatur.

Månedens trafotalent er Jori Violett Mohanned med tegningen DRAWING. En tegning som er så detaljert at den kan se ut som et fotografi. Det var noe med dette øyet som gjorde at det stadig dukket opp i hodet mitt etter å ha sett det for første gang. Øyets sårhet og tårenes magiske kraft gjør at denne tegningen er veldig sterk. Ikke minst syntes jeg at Jori Violett er til stor inspirasjon da hun skriver at hun ikke hadde råd til nye blyanter og at tegninene er gjort med en vanlig blyant, og at hun har brukt sin egen neglelakk for å få frem tårene.

Det handler om å bruke det man har og ut fra det kan det oppstå fantastisk kunst!

Igjen tusen takk til alle for at jeg har fått lov til å få en smakebit av deres verden.

Tone Kittelsen

Alle som blir kåret til månedens TrafoTalent er med i konkurransen om å bli årets TrafoTalent. Årets TrafoTalent får et arbeidsstipend på 20.000,-.