91 500,- fordelt på 16 prosjekter

Publisert 23. april 2021

Sist oppdatert 23. april 2021

News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn 91 søknader om til sammen 808 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 91 500,- er fordelt på 16 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Maiken Fredrikke Vembre - 5000,- til musikkvideo og visuell profil. Med musikkvideoene til låtene «Førrvirra turist» og «Bre dyna over mæ» ønsker Maiken og bandet hennes å si noe om hvem de er og hva de står for. Psykisk helse er ett av stikkordene. Maiken er en sanger og låskriver fra Bodø, og studerer også musikkteater.

Morten Georg Gismervik - 5000,- til innspilling av album. Sammen med bandet sitt skal Morten spille inn sitt andre fullengdes album i Kongshavn Studio 9.–11. august. Morten er gitarist med utdannelse fra Universitetet i Agder, og henter i dette prosjektet inspirasjon fra spill- og filmmusikk. Innspillingen skal skje mer eller mindre live i studio.

Morten Georg Gismervik - «Nordic 7» (2020)

Anna Rogneby - 8000,- til fotobok. Sammen med Synne Linge Trygstad og Ivo Ek ønsker Anna å lage en fotobok med tittelen «Teller bare en», som skal bestå av iscenesettelser, observasjoner og poesi skrevet av Synne. Temaet er hva som skjer når ungdommens sukkerspinndrømmer møter realitetene. Boken skal produseres i 50–100 eksemplarer og selges på kunstinstitusjoner og bokutsalg.

Les Trafos portrettintervju med Ivo Ek.

Alf Svendsen Høines - 5000,- til innspilling av album. Jazzrockgruppen The Verge skal høsten 2021 spille inn sitt første album i Duper studio i Bergen. Bandet møttes ved jazzutdanningen på NTNU i 2018, og har spilt på flere festivaler og gjennomførte i 2019 en kort, selvorganisert norgesturné. Musikalsk er The Verge inspirert av 70-tallets suggererende rock og den frie jazzen fra tiåret før.

Ramsi Said - 5000,- til leie av lydstudio med tekniker. Trioen Jacob Melaku (musiker), Kesete Sirak (producer) og Ramsi Said (hypeman/ghostwriter) ønsker å spille inn sin første EP i et profesjonelt studio. Planen er å leie seg inn i Get Fat. i Bergen og lage musikk som kan konkurrere med etablerte aktører.

Ragnhild Moan - 7000,- til miks og mastering av album. I mars/april skal indiebandet ¡BangBang Watergun! mikse og mastre sitt debutalbum «colors». Bandet består av fem Oslo-baserte musikere som møttes gjennom jazzstudier for snart tre år siden. Med hiphop-beats, drømmende synther, soul-vokal og skrikende soloer, står de for noe nytt og friskt på den norske musikkscenen.

¡BangBang Watergun! - «disperse(DC#138)» (2020)

Jonatan Maiwald - 10 000,- til film. «Siste Streng» handler om den unge fiolinisten Helene Reiser som ryker en streng på fiolinen sin rett før en avgjørende konsert. For Jonatan, som i tillegg til å lage film, har spilt fiolin siden han var tre år gammel, er dette et personlig prosjekt. Deler av cast og crew er på plass, og planen er å få filmen vist på internasjonale filmfestivaler.

Aida Frantzen - 5000,- til livestreaming av konsert. Aida er blitt invitert til å gjøre en livestream for Twitch, der de tidligere har hatt et gjennomsnittspublikum på 50 000 seere. Twitch forventer derfor noe mer enn en «kassegitar-på-rommet-konsert». Dette er en fantastisk mulighet både for Aida, som er i sitt 6. semester på Berklee College of Music i Boston, og bandet hennes.

Aiida - «More Than a Minute» (akustisk)

Durva Parmar - 1500,- til veggmaleri. Durva skal lage et stort veggmaleri som viser bitte små underverker i verden. Ønsket hennes er å vise folk at kreativitet og lykke er mulig også i en vanskelig tid. Durva er elev i 10. klasse.

Ingvald Andre Vassbø - 5000,- til musikkvideo. I samarbeid med filmskapere fra BERRE Kommunikasjon skal bandet Juno spille inn sin første musikkvideo. Låten heter «Myriad Path» og er første smakebit på Junos andre plate, som kommer i januar 2022. Juno er et ungt band med utspring fra jazzlinjen i Trondheim.

Til høyre: Juno

Tormod Midtbø - 5000,- til kortfilm. «Slip Away» tar utgangspunkt i sirenene fra gresk mytologi, de havfruelignende kvinnene som lokket sjømenn i døden med sin fortryllende sang, men her er aktøren en mann. Han utøver en presist koreografert solodans langs svabergene på vestlandskysten. Me dette ønsker Tormod, som selv er aktøren, å utforske skjæringspunktene mellom samtidsdans, film og kjønnsteori.

Margrete Skretting Bergset - 10 000,- til innspilling av album. Margrete er en norsk sanger, låtskriver og produsent som har gitt ut tre singler og én EP, og nå er klar for å spille inn sitt første album. Singlene hennes har fått mye oppmerksomhet, også internasjonalt, og albumet skal gis ut på en nystartet britisk indie-label. Margrete studerer for tiden sang på improvisasjons- og jazzlinja på Norges musikkhøgskole.

Margrete - Nerver Live session (2018)

My Bengtsson - 5000,- til kunstprosjekt. «Panta Rhei» («alt flyter») er et samarbeidsprosjekt mellom My og Towa Palovaara. For å undersøke sjøfrakt og Trondheim havn som handelspunkt, skal de skipe en container fra Södertälje til Trondheim, og presentere containeren og skulpturene den inneholder på Galleri Blunk på Svartlamoen 23.–25. april. My studerer ved Kunstakademiet i Trondheim og Towa ved Konstfack i Stockholm.

Julia Sørensen - 5000,- til musikkvideo. Den konseptuelle poprock-duoen KNIV & GAFFEL, som består av skuespilleren Julia Sørensen og musikeren Hans-Ole Sponberg, skal spille inn en video til sin låt «Bensin». Det blir én innspillingsdag i Oslo sentrum i juni, og planlagt slipp er 13. august. Med et sound inspirert av 80-tallsrock og elektronika, kombinert med naive og ufiltrerte tekster, vil KNIV & GAFFEL ta norsk rock til nye høyder.

KNIV & GAFFEL - «Gråsonesyndrom» (2021)

Aksel-Dev Dhunsi - 5000,- til fotoutstilling. 5. august åpner Dev sin første separatutstilling på Fotografiens Hus i Oslo. Der vil han vise frem «Nawanzamania Phases», som består av bilder fra India og er et undersøkende fotoprosjekt om hans egen oppvekst og identitet. Dev er en kamerabasert kunstner som studerer billedkunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Dev Dhunsi – fra Nawanzamania Phases (2020)

Therese Huang Høivik - 5000,- til arkitekturprosjekt. Gjennom ti støpte elementer ønsker Therese å undersøke gips både som et romlig og et skulpturelt materiale. Prosjektet blander elementer fra alle kunstgrener – arkitektur, kunst og design – og forsøker å diskutere grensen mellom disse. Det hele skal fotodokumenteres og samles i en fanzine. Therese har en bachelor i arkitektur fra KADK i Køpenhavn.

Neste søknadsfrist er 1. mai!