100 000,- fordelt på 22 prosjekter

Publisert 23. mai 2022

Sist oppdatert 23. mai 2022

News article image

Til søknadsfristen 1. mai kom det inn 90 søknader om til sammen 829 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 22 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Selma Helena Skaret Kielland - 1000,- til dansekostyme. Selma vil lage et dansekostyme inspirert av havet og forsøpling. Med kostymet ønsker hun å utforske samspillet mellom stoffet og kroppens bevegelser, og å se hvordan det fungerer ute i naturen med vind og regn. Selma går på sirkuslinjen ved Fjordane folkehøgskule.

Sander Askeland - 5000,- til miksing og mastering av EP. Sander, som bruker artistnavnet Botaii, nærmer seg slutten på skrivingen og komponeringen av en EP, og skal nå sende den til miksing og mastering. Han beskriver selv musikken sin som svært introspektiv. Frank Oceans «Blonde» er et av prosjektene han sammenligner EP-en med. Sander bor i Oslo.

Botaii - «Good Water» (2021)

Selma Dybvig Søreide - 4000,- til kortfilm. Kortfilmen «Galacksy Catering» tar for seg relasjonene og dynamikken mellom deltidsantsatte på et cateringbyrå. Ideen kommer fra en fasinasjon for kokker som står på baksiden av restauranter og røyker. Selma går på andre året på en Bachelor i tekst og skribent på Høyskolen Kristiania i Oslo.

Nanna Ikutomi Sørli - 5000,- til konsertserie. Konsertserien «Fram» har som mål å være en arena hvor publikum kan få øynene opp for samtidsmusikk skrevet av kvinner. Bak prosjektet står fire unge musikere med aktive karrierer som frilansere. Konsertene skal finne sted på Caféteatret på Grønland i Oslo.

Xenia Perino Haurand - 5000,- til kunstgruppe. The I of the Public er en kunstgruppe bestående av kunstnere fra kunstformer som dans, musikk, installasjon, tekst og visuell kunst. Gruppen skaper hver måned «Art Zones» i det offentlige rom hvor kunstverk fremvises og fremføres. En viktig motivasjon bak projektet er å gjøre kunst mer tilgjengelig og bidra til et inspirerende og trygt kunstnermiljø for unge i Tromsø.

Theo Myking - 3000,- til fanzine. Fanzinen «Forsiden» har som mål å fremme skeive mennesker som har fått sin natur brukt mot seg. Ideen er at dette skal være et årlig lavterskel kunstprosjekt i forbindelse med Pride-feiringen i juni. Initiativtakere til «Forsiden» er Theo, som er melaninrik, skeiv kunststudent og aktiv i ballroomkulturen, og Dorthe Sophie Bosse.

Fanzinen «Forsiden»

Astrid Ardagh - 10 000,- til videoinstallasjon. Med videoinstallasjonen «Villfødt» ønsker Astrid å utforske hva som kjennetegner en vill skapning. Verket vil besto av fire symbolske scener, skapt gjennom gjennom dans og improvisasjon, projisert på fire rammer som omslutter publikum. Astrid går sitt tredje år på Gerrit Rietveld-akademiet i Amsterdam, og har tidligere fått filmene sine vist på flere viktige festivaler.

Fra Astrid Ardaghs videoinstallasjon «Villfødt»

Her kan du lese Trafo sitt profilintervju med Astrid Ardagh.

Bhavna Paul - 5000,- til musikkprosjekt. Ett år etter at hun debuterte, har Bhavna, som opptrer under navnet PAVNA, laget en releaseplan for fire nye låter og to musikkvideoer. Sentralt i prosjektet står en grafisk video til låten «Mord på en beat». PAVNA er en up and coming norsk rapper med indisk bakgrunn.

PAVNA - «Regarde Moi»

Bildet på toppen av denne siden er av PAVNA. Foto: Francisco Muniz

Emma Rode-Christoffersen - 3000,- til bok. Emmas prosjekt er en bok med egne design og korte tekster. Tekstene skrev Emma da hun var veldig ung, og de tar blant annet for seg oppvekst, forelskelse, savn, vennskap og relasjoner. Håpet er at boken gjennom lystige design kan åpne opp for dialog om litt tyngre temaer.

Birk Groven - 5000,- til kortfilm. Birks debutfilm, som har arbeidstittelen «Sommerfugler», handler om et kjærestepar som har kommet til et veiskille. I form vil filmen ha et musikkvideo-preg, med flere musikkdrevne, patosfylte montasje-scener. Birk står selv for idé, manus, produksjon, regi, foto og etterarbeid.

Håkon Sandmo Karlsen - 5000,- til fotoprosjekt. «Field Notes: Night Time Observations of the Sculptural Forms of Recreational Facilities» er et prosjekt hvor Håkon fotograferer noen av de mange idrettsanleggene som er i ferd med å gro igjen i Norge. I mai skal Håkon, som har studert ved Norsk Fotofagskole, stille ut bildene på det nye galleriet på Hjelseng Gård i Stjørdal.

Til høyre: Fra Håkon Sandmo Karlsens fotoprosjekt «Field Notes»

Oda Oliversen - 5000,- til festival. FROND er en festival for, av og med unge musikere. Den skal være en arena hvor musikerne kan vise seg frem og bli kjent med andre, og den skal være en arena hvor nye spirer kan komme seg utenfor veggene til musikklinjen eller soverommet. Festivalen finner sted 11. og 12. november ved Universitetet i Agder.

Hedda Patterson - 1500,- til bildeserie. Hedda ønsker å produsere en bildeserie på fem verk med tematikken ensomhet. Ved hjelp av foto og maling vil hun skape dystre og surrealistiske bilder som får frem følelsen hun har kjent på gjennom koronaperioden. Hedda tar medier og kommunikasjon ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

Vilde Bruvik - 3000,- til bok. Da hun fikk sitt første barn for snart tre år siden, illustrerte og skrev Vilde nattaboken «God natt, lille venn» til ham. Teksten tar opp temaer som kjærlighet og livets opp- og nedturer. Nå ønsker Vilde å revidere boken for å kunne selvpublisere den. Håpet hennes er at prosjektet skal åpne opp muligheten for å lage flere bøker.

Fra Vilde Bruviks barnebok

Emma Børset - 3000,- til bildeserie. Sammen med Alma Hauge ønsker Emma å fremstille den euforiske følelsen man kan få i overgangen mellom vinter og sommer. Planen er å fotografere en serie bilder som skal bearbeides ved hjelp av grafisk design for å oppnå en overdrevet drømmende og abstrakt effekt. Alma og Emma tar begge medier og kommunikasjon ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

Karen Berge - 6000,- til kunstprosjekt. «I medvind uansett vær – Bygdefeministen» er en fortelling om å gå fra barn til tenåring i en liten bygd på landet. Prosjektet skal stilles ut i Karens leilighet i Oslo i september, og vil bestå av nymalte vegger, mat og dekor, samt en serie keramiske skulpturer. Karen tar en bachelor på Kunsthøgskolen i Oslo under fagområdet keramikk.

Josefine Elvegård - 3000,- til bok. Josefine har de siste årene lagt ut dikt, kortprosa og illustrasjoner på Instagram. I poesien tar hun opp temaer som kan være tunge, men også oppløftende. Nå har hun lyst til å samle en del av diktene i et hefte eller en pocketbok. Josefine, som kommer fra Helgeland, studerer litteratur, film og teater ved Universitetet i Agder.

Til høyre: Fra Josefine Elvegård sin Instagram

Hilja Løvvik - 5000,- til EP. Hilja skal spille inn en EP med tittelen «Flink sint pike». Innspillingen finner sted 14.–16.august. Musikken ligger i brytningspunktet mellom pop, indie, viser og jazz; tekstene tematiserer flink pike-syndromet, feminisme, opprør og aktivisme. Hilja er student ved Norges Musikkhøgskole, og debuterte med albumet «Hvor ble regnet av?» i fjor.

Hilja - «Spor på isen» (2021)

Ole Henrik Risøy Solheim - 5000,- til forestilling. Forestillingen «Skeive scener» skal formidle de skeive historiene, med utgangspunkt i fargene i Pride-flagget. Stykket blir skrevet og regissert av Ole, og det vil være seks skuespillere involvert. Forestillingen finner sted på Cornerteatret i Bergen 25.–27. november.

Johannes Thor Sandal - 5000,- til album. Sammen med produsent Yngve Andersen (Blood Command) planlegger duoen Golden Core, som består av Johannes Thor Sandal og Simen Jakobsen Harstad, å spille inn albumet «Kosmos brenner» til høsten. Golden Core spiller metal og fikk mye god omtale for debuten «Fimbultýr» i 2019.

Golden Core - «Hrafnaspá» (2019)

Andrea Storm-Syslak - 6500,- til utstilling. Tre elever ved Prosjektskolen Kunstskole i Oslo, Ragne Helene Solum Mathisen, Tuva Eidesen og Andrea Storm-Syslak, laget en utstilling i Galleri Barr. Ideen var å fylle hele rommet med krakker og å vise videoer som ble prosjektert på speil, slik at opplevelsen av rommet og videoen ble forskjellig avhengig av hvilken krakk man satt på. Utstillingen varte fra 20. til 22. mai.

Ragne Helene Solum Mathisen, Tuva Eidesen og Andrea Storm-Syslak - krakker brukt i utstilling

Mariell Sørensen - 6000,- til forestilling. Kompaniet Fritt Fall Produksjoner ønsker å sette opp en forestilling som kan fungere som et samlingspunkt for folk i Moss på en varm sommerkveld. Stykket heter «Fra mandag til fredag» og tar for seg små hverdagssituasjoner. Fritt Fall består av fem unge teatermennesker med utdannelse fra Nord universitet.

Neste søknadsfrist er 1. juni!