103 500,- fordelt på 22 prosjekter

Publisert 22. mars 2024

Sist oppdatert 2. april 2024

News article image

Til søknadsfristen 1. mars kom det inn 153 søknader om til sammen 1 410 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 103 500,- er fordelt på 22 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene.

Ola Birgitsønn Vik - 5000,- til albuminnspilling. Homo er et ungt og fargerikt funkband fra Tromsø med hele 10 medlemmer. De ga ut sitt første album høsten 2023, og jobber nå med å komponere og arrangere 12 nye låter som skal spilles inn i juni og juli. Planen er å gi ut musikken i 2024–2025.

Homo - «Hey Hey» (2023)

Amisha Kumra - 5000,- til danseforestilling. Amisha holder på med en artistisk utforskning av kulturene hip-hop, house, dance og kathak. Utforskningen skal utgjøre grunnlaget for en danseforestilling med premiere i juli 2024. Amisha er movement artist, og har en spesiell interesse for frekvenser som vekker spesifikke chakras i kroppen.

Vera Sonne - 5000,- til albuminnspilling. Bandet Pumpegris har som mål å gi unge en inngang til norsk tradisjonsmusikk gjennom dans, groove og relaterbare tekster. I midten av mars drar de i studio med produsent Tuva Syvertsen (Valkyrien Allstars) for å spille inn sitt første album. «Dansemusikk er for alle,» sier bandet. «Det var sant for to hundre år siden og det er sant nå.»

Pumpegris

Martine Danielle Forseth Reichberg - 5000,- til fanzine. Gruppen bak prosjektet Syndrom ønsker å sette søkelys på aktuelle temaer gjennom dikt, korte historier, essayer og informative artikler i fanzineform. Målet er å inspirerere til ulike former for aktivisme. Tema for første nummer av fanzinen er Palestina.

«Syndrom» nr. 1

Karsten Benjamin Ekhougen Larsen - 3000,- til skulpturer. Karstens prosjekt er to skulpturer som utforsker rom og plass. Den ene er en tommestokk som er 2 meter før man bretter den ut. Den andre er en duggete metallplate som man kan tegne på. Karsten studerer ved Kunstakademiet i Bergen.

Les Trafos profilintervju med Karsten Larsen.

Ane Birgitte Tveite - 5000,- til danseforestilling. Fire dansere og én kostymedesigner fra Kunsthøgskolen i Oslo ønsker å lage og sette opp sin egen interaktive forestilling denne våren. Planer er å utforske forholdet mellom bevegelse, kostyme og rom. Forestillingen vil bli vist i det offentlig rom, i Vigelandsparken i Oslo.

Danserne Julie Louise B. Bjelke, Ane Birgitte Tveite, Ella Eidstad Pedersen og Lea Amneby Snickars

Solfrid Elise Lindblom - 5000,- til utstilling. Solfrid skal vise soloutstillingen «Beneath Our Feet, Within Our Body, Beyond Our Comprehension» på Salongen visningsrom og atelierfellesskap i Stavanger i april. Til den lager hun en stedsspesifikk installasjon som kombinerer kulltegning, linotrykk og hekling. Solfrid har en bachelorgrad fra Kunstakademiet i Tromsø.

Jenny Mari 77092 - 2000,- til lansering av to videospill. Jenny ønsker å lansere to spill hun har laget, «Gingerbread Holiday» og «Oh No, I Have a Cosplay Fanclub», på plattformen Steam. Hun er animatør og historieforteller med en bachelor fra Høgskulen i Volda innen animasjon.

Fra Jenny Mari 77092 sitt spill «Gingerbread Holiday»

Victor Quach - 5000,- til kortfilm. «Natten før sin siste eksamen inviterer Lena en fremmed jente hjem for en kaffe.» «En sen natt» skal bli en film om kompleks tematikk som psykisk og fysisk distanse. Victor er en regissør og manusforfatter med utdannelse fra Den Europæiske Filmhøjskolen i Ebeltoft og The National Film School of Ireland.

Petter Hagen Sætre - 5000,- til albuminnspilling. Høvding er et norrønt black metal-band som trekker veksler på norsk folkemusikk og vikingtiden. På sitt debutalbum «Ignorantia» synger de blant annet på norrønt og tar i bruk gamle folkeinstrumenter som tagleharpe. Bandmedlemmene er i alderen 17–18 år og kommer fra Innlandet.

Høvding

Erlend Wiggen Bliksrud - 5000,- til kunstprosjekt. Erlends prosjekt er en serie arbeider innenfor maleri, tegning, tekstilinstallasjon, papirmosaikk, broderi og bronsestøp, hvor farger behandles som et medium i seg selv. Målet hans er å strekke sitt eget, abstrakte formspråk så langt som mulig. Erlend tar en bachelor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Ola Kvamsdal - 5000,- til kortdokumentar. Bergen er en by splittet av et samferdselsprosjekt: Bybanen over eller rundt bryggen. Dette ønsker Ola å utforske i en sanselig og poetisk kortdokumentar. Ola har en bachelor i dokumentarklipping fra TV-skolen på Lillehammer, og er en aktiv del av filmproduksjonsmiljøet i Bergen.

Isak Hølland Kittilsen - 5000,- til albuminnspilling. Produsentene Isak Hølland Kittilsen og Tarjei Egge-Hoveid har det siste året jobbet med popduoen Edel og deres debutalbum «Sambucus». I sommer skal albumet ferdigstilles for utgivelse 30. august. Isak tar en bachelor i låtskriving og produksjon på Høyskolen Kristiania.

Anna Rogneby - 4000,- til fotoprosjekt. Hvordan opplever barn skoleveien sin? Ved å dele ut engangskameraer til barn i småskolen vil Anna invitere dem til å fotografere veien til og fra skolen. Dette blir et fotoprosjekt hvor barna er kunstnerne og Anna initiativtakeren og kuratoren. Anna studerer for tiden fotografi ved Royal Academy of Art i Haag i Nederland.

Sofie Lillemoen Eiding - 5000,- til kortfilm. «Sol i øyekroken» er en 2–3 minutters poetisk kortfilm som skildrer et tydelig barndomsminne. Filmen er også et eksperiment i hvordan lys, lyd og bevegelse kan fange følelser fra en barndom. Sofie er nylig ferdig med en bachelor fra Catalyst – Institute for Creative Arts and Technology i Berlin.

Marie Synnøve Skagemo - 5000,- til albuminnspilling. 3.–4. juni skal Marie Skagemo Trio spille inn sitt debutalbum i Kongshavn Studio i Kristiansand. Prosjektet tar utgangspunkt i låtskriver og vokalist Marie Skagemos tekster og melodier, og er utarrangert til vokal og to akustiske gitarer. Tekstene er på norsk og sjangeren er visepop.

Marie Skagemo Trio: Vokalist og låtskriver Marie Skagemo med gitaristene Jørgen Johan Stykket og Jostein Hodne

Solan Hellerud - 7000,- til kortfilm. Filmen «Potetvase» handler om to mennesker som drar på hyttetur for å høste poteter, bare for å oppdage at de har har helt forskjellige syn på virkeligheten. Bak filmen står en gruppe som kommer fra forskjellige kreative skoler i Oslo. Sammen vil de være med på å engasjere fram en ny tidsepoke for teater og film.

Jakob Palmer Kverndokk - 5000,- til ferdiggjøring av EP. Indierock- og postpunkbandet Vrengt fra Moss ønsker å spille inn to låter som mangler for å fullføre en EP-utgivelse. I de nye låtene sine kombinerer Vrengt samfunnskritiske tekster med utforskning av støy. De debuterte med EP-en «Velge å snuble» i 2021.

Bildet på toppen av denne siden er av Vrengt.

Peder Snekvik - 5000,- til kunstprosjekt. Peder bor og arbeider i et gigantisk fiskeanlegg på trøndelagskysten som ble nedlagt i 2005. Nå ønsker han å formidle stedets historie – og sin egen opplevelse av det – gjennom tegninger, fotografier, malerier og skulpturer. Resultatet vil han stille ut i den gamle slakterihallen.

Rakel Villmones Haug - 5000,- til musikkvideo. Rakels nye singel, «Ustabilen», handler om å være/kjøre ustaBIL og er energisk ironi, sammenbrudd og pop i skjønn forening. Til den ønsker hun å lage en musikkvideo sammen med Magnus Lahn, som er mest kjent for sitt samarbeid med rap-gruppen Undergrunn.

Gaute Lykseth - 5000,- til albuminnspilling. I løpet av juni skal porsgrunnsbandet Krokodiles spille inn album i Tellezcope Studio i Bergen. Musikken slippes utover høsten og det fulle albumet vil bli gitt ut vinteren 2025. Bandmedlemmene kom sammen for fire år siden gjennom en felles forkjærlighet for The Microphones, Elliott Smith og Lil Peep.

Krokodiles

Markus Skiöld Østerud - 2500,- til performance. «All I Eat Is Humus and Detritus» er en fire dager lang performance som kulminerer i en installasjon. I løpet av performancen skal Markus plukke et vanlig spisestuemøblement fra hverandre og sette det sammen til en helt ny struktur. Det hele finner sted i Galleri Taxi i Bergen. Markus er student ved Fakultet for kunst, musikk og design.

Neste søknadsfrist er 1. april!