Novelle

På vei mot døden hadde han syndet seks ganger, alle på samme dag; alt med to forskjellige kvinner. Den dagen var det også en vakker dag, ironisk nok, var ikke Gud sint? Tvert imot forkynte Ham jord og a som alt en åpen himmel, luften fri og varmen god – så skulle man nå tro mannen hadde ofret sitt eget sjel for Guden han hadde syndet til på denne gode dagen med. Han gikk ned Karl Johans Gatengangsport som led til en inngangsdør. Her var det, der bodde kvinnen. Det virket tomt der, for ingen lyskilde var å se inn glassvinduet som dekket den øverste delen av døren. Likevel banket han, for de hadde tross avtalt denne tiden. Det gikk en liten stund, før døren sakte gled opp, og en ung kvinne i heltdekket blomstrende rød dress kom fram, og hennes utseende gjorde seg synlig. Den første synd; å la synet blottlegge seg for en slik kvinne, blå øyne og blondt hår, fyldige lepper, ja visst, for mannen og enhver annen mann lignet hun modell, om så ikke mannens kone delte en slik bemerkning i tillegg, hvis hun bare hadde visst at mannen var utro, som da var synd nummer to. Synd nummer tre? Han løy da kvinnen hadde spurt om han var gift. Synd nummer fire var at han steppet inn hennes dør, og da fulgt sine ulydige begjær. Synd nummer fem var da de straks begynte å kysse og kvinnens klær gikk sakte av, så mannens, og om litt lå de begge i sengen og gift var de ikke, så denne nærkommenheten og direkte kontakt var til unåde for Gud. Men skjebnen var tross alt planlagt, for kvelden på forveien hadde kvinnen og mannens kone oppdaget mannens utroskap og planlagt like godt en avslutning for mannens liv, og da mannen og kvinnen var ferdige i senga, braste kona inn døra med machete, sint og rød, og mannen, skremt og redd, ba om sitt liv da første hugg fra kona endte hans tårefylte bønn, og fortsatte så å hugge helt til kroppen ikke lenger var gjenkjennelig. Og her var så synd nummer seks; mannen hadde medvirket til sin egen død. Ja visst, ved å være utro skrevet sin egen skjebne, og Gud var sint, men ikke mer enn mannens kone og kvinnen nummer to. som han hadde begått seks synd med, og underlig alt på samme dag.
Se neste verk: Vega

Novelle

H.T U.R

H.T U.R

2 år, 3 måneder siden (644 besøk)

Kommentarer

 • H.T U.R

  2 år, 3 måneder siden

  Hei Eirin og takk for tilbakemelding. Det er riktig at det fort kan bli for mye spesielt i en sjanger som novellen, men likevel var jeg fullt klar over det og gjorde det egentlig mest for eksperimenteringens skyld. Jeg postet nettopp et dikt, kunne du gi meg en kort tilbakemelding der også?

 • Eirin Gundersen

  2 år, 3 måneder siden

  Hei!

  Her er det mye som skjer, og du har en veldig tydelig fortellerstemme. Det er fint! Det moralske i denne teksten minner meg om den muntlige fortellertradisjonen, der fortellingen som ble fortalt ofte hadde som funksjon å advare folk mot å gjøre noe galt. Det er altså noe litt gammelmodig ved denne teksten. Siden det skjer så mye her, lurer jeg på om det kanskje vil fungere bedre i en litt lenger tekst? Da vil leseren få mer pusterom mellom de dramatiske hendelesene du forteller om.

  Lykke til!

  Hilsen Eirin (gjestementor i juli)

More from H.T

Other in the tekst category