05:32
Se neste verk: "det umulige"

05:32

Sigrid Tveiten

Sigrid Tveiten

4 måneder siden (242 besøk)

den samtalen, med den personen. det er den morgenen

TrafoTalent of the month september 2019

Flere verker har imponert og overrasket meg når jeg har gått gjennom de innsendte bidragene fra september. Det er inspirerende å se den store bredden i uttrykk hos bidragsyterne, og det er å håpe at andre også kan finne fram til kunstuttrykk som gir dem den samme gleden og nysgjerrigheten som jeg har fått ved å gå gjennom månedens innsendte verker.

TrafoTalentet for september er Sigrid Tveiten med fotografiet 05:32. Jeg ble imponert av kunstnerens komposisjon i bildet, av bruken av naturlig lys og evnen til å fortelle en historie gjennom fotografiet. Her fremstår alle komponenter som gjennomtenkte – lys, fargetoner og utsnitt skaper en trygg og intim sfære rundt de to avbildede menneskene. Tveiten viser en god forståelse av lys og skygge, og den kornete teksturen i bildet gir en fin effekt, med en koloritt som kan gi assosiasjoner til 70-tallsfotografi.

Kvinnene er observert litt på avstand, vi ser ikke ansiktsuttrykkene deres, men hvordan den ene har lagt beina rolig over hverandre, den andre har lagt hodet i hånda og fremstår lyttende. De er vendt mot hverandre og befinner seg i et privat rom. De kan være kjærester, men må ikke være det – nakenheten oppleves som en naturlig tilstand, trygge kropper som slapper av i et rom som er deres, de finnes bare til for hverandre. Også verkets tittel peker på et tidspunkt på døgnet der man er alene, uten omverdenens blikk. Hvordan det naturlige lyset brukes til å skape skjæringspunkter mellom objektene i bildet, er imponerende utført.

Amalie Kasin Lerstang

Alle som blir kåret til månedens TrafoTalent er med i konkurransen om å bli årets TrafoTalent. Årets TrafoTalent får et arbeidsstipend på 20.000,-.

Kommentarer

  • Anja Malec

    4 måneder siden

    Bra lys og farger på bilde. Disse elementene hjelper å beskrive handling og atmosfære på din bilde. Bare en ting jeg vil passe på er kroppensspråk på bilde. For meg føler det litt stiv, hvor egentlig vil jeg ønsket å ha mer avslappet kroppsspråk.

    Ellers veldig bra :)

More from Sigrid

Andre TrafoTalenter

Other in the bilde category