Månedens trafotalent i januar 2020

Oppgaven med å skulle kåre månedens TrafoTalent har vært en spennende utfordring. Det er et stort spenn i hvem dere er, hva dere prater om og hvordan dere prater. Det kjennes som om jeg har vært på besøk hjemme hos femti forskjellige familier og blitt invitert inn på kaffe hos alle. Det er overveldende, intimt og ganske utmattende å få titte inn i så mange forskjellige hjem.

Etter å ha besøkt dere alle sammen endte jeg til slutt opp med «Maleri» av Naysha Sonét som månedens TrafoTalent. Maleriet er laget med vannpistol og utstråler en stor mengde spontanitet, lek og bevegelse. Når jeg ser på maleriet ser jeg på spor av en hendelse.

I mine øyne er dette verket mer enn resultatet. Jeg liker hvordan Naysha har jobbet med malingen. Materialet blir både utøver og samarbeidspartner. Som kunstner har Naysha satt visse rammer for arbeidet. Hun har valgt ut fargene, bestemt størrelse på lerretet og funnet vannpistol som teknikk. Naysha har tatt initiativet og gått inn i møte og en dialog med de ulike elementene.

Det er kjempegøy å jobbe med materialer på denne måten. I det ukjente oppstår situasjoner som ikke kan planlegges og skapes, men som blir til gjennom eksperimentering og oppmerksomhet. Her finnes det mange muligheter til nye møter og overraskende utrykk.

Ida Grimsgaard

Maleri av Naysha Sonét

Naysha Sonét
Naysha Sonét
Ble medlem for 11 måneder siden (432 besøk)

Wow sånn jeg elsker å utforske med maling! Denne bildet er malt med en vannpistol😍
Hva er dine kreative måter å male på ❤️