Hovedbilde

Hvor skal du? Hvor har du vært? Hvor kommer du fra? Hvem traff du på veien? Kommer du noen gang tilbake? Krysser du av steder på kartet og samler på kryss? Eller reiser du hele tiden tilbake til det samme stedet? Er du på leting etter noe? Eller har du allerede funnet det?

KONKURRANSEN ER NÅ OVER OG VINNEREN ER KÅRET. BEDØMMELSEN KAN DU LESE HER.

Reiser kan være så mye, og er en av de vanligste måtene fortellere – fra Homer til Åsne Seierstad – har rammet inn sine historier på. En av de mest populære bok- og filmsuksessene i vår tid, Ringenes Herre, er i det store og hele historien om en reise. Hver dag, når du går ut av døren, foretar du deg en reise. Noen vil til og med si at livet i seg selv er nettopp det - en reise.

Akkurat i disse dager ankommer tusener av mennesker landet vårt. Mange uten annet enn det de står og går i. De fleste av dem har foretatt sitt livs farligste og mest skjellsettende reise. De vet ennå ikke om de har kommet til endepunktet for reisen sin, et trygt land uten krig og forfølgelse, eller om de må reise videre. Er vi klare for å være målet for reisen deres?

Selv om du holder deg på rommet ditt, kan du foreta reiser. Kanskje spiller du et spill som tar deg til farlige eller eksotiske steder? Kanskje lytter du til musikk fra andre land? Eller så kan du reise inn i deg selv og se hva du finner der. Det kan være et dikt, en sang eller kanskje en uro som du ikke vet hva du skal gjøre med? Kanskje drømmer du bare om å reise bort fra der du befinner deg nå, samme hvor, og aldri mer komme tilbake igjen.

Om du har tatt et fotografi som viser føttene dine og et stykke av den veien du gikk, eller om du skildrer reisen ved hjelp av musikk eller en lydcollage. Om du får plass til akkurat det øyeblikket som aldri kommer tilbake i et dikt, eller om du har gjort drømmereisen din om til en tegneserie. Det bestemmer du selv.

Send en hilsen fra reisen din – den indre eller den ytre – i et format eller sjanger som du foretrekker – og bli med i konkurransen om kr. 5.000,-. Vi legger vekt på originalitet, stemme og budskap.

PREMIE
Det beste bidraget blir premiert med et reise- og studiestipend på 5000,- kroner.

ALDER
Du må være mellom 16 og 22 år for å delta.

FRIST
Siste frist for å laste opp bidrag er mandag 14. desember 2015.

PÅMELDING
Klikk “Meld meg på”. Deretter kan du velge “Last opp bidrag” her inne på konkurransen. Bidraget ditt blir da med i konkurransen.

Konkurransen er utformet og blir juryert av Tor Erling Naas

Kommentarer

Bidrag