News article image

Scenekunstner, billedkunstner og tekstforfatter Harald Kolaas har vært vår GjesteMentor i september. Her er hans betraktninger om oppholdet mens han takker for seg.

Kjære alle dere unge kunstnere som bidrar til at Trafo er et spennende sted å besøke hver dag, slik jeg som gjestementor har gjort hele september måned. Dere har sendt inn både ferdige verk og skisser som har klart å begeistre, forbløffe og forundre meg. Men det jeg har likt best ved å være mentor er at jeg har selv blitt inspirert av dere.

Visse pekte seg ut:

NATURLIG av Sofia Nömm, et stort forunderlig tekstilarbeid satt opp mellom trær.

Linn Eielsen, som med sin L-innsikt signatur har skapt et helt kunstnerisk prosjekt med stort utviklingspotensiale. Linn innsikten Terror er et godt eksempel.

Levi Holt Bratland som morer oss med sine humoristiske striper og tegninger, slik som Frityr.

Lys imot mørketida av Ivar Trengereid, et oljemaleri kretsende rundt mørke og lys.

Knappheten i Tuva Viks 03:40, tanker.

Den dystopiske og musikalske poesi i 1.//////////-D-E-L-E-R-///////// av Ulrik Ravn Jensen, første del av et femdelt tekstprosjekt.

Sakn av Elise Marie Strand Hagen, et presist dikt på dialekt som sitter som et lys i mørketid.

Edzukæishn av Grigory Martyushenko, et dikt på engelsk om kunnskapens borg. Grigory har sagt han skal tonesette teksten, DET ser jeg frem til å høre.

Oliwia Katarzyna Owczarzak, som med sine mange tegninger åpenbart er et stor talent som kaster seg uredd ut i forskjellige stilarter. På aktiv søken etter en egen strek, en hun helt tydelig er i ferd med å finne.

Bruk Trafo.no for det det er verdt, Trafo er her for dere. Bruk oss mentorer, søk bidrag til midler for å gjennomføre de kreative prosjekter dere går og ruger på. Og slik de tidligere gjestementorer Sheila Simmenes og Eirin Gundersen har vært inne på: følg med på hverandre, gi tilbakemeldinger, kanskje dere finner fremtidige samarbeidspartnere blant mylderet av Trafotalenter. Så kan dere slå kunstene deres sammen å søke penger av Trafo til et crossover prosjekt…

Da gjenstår det bare å takke for meg, jeg ser frem til å følge dere i åra som kommer. Og hvem vet? Kanskje vi og blir samarbeidspartnere en dag?

Alt godt,

Harald Kolaas.

Forfattet av: Idunn Sem

Opprettet: 2. oktober 2017 08:24

Sist oppdatert: 31. oktober 2017 11:45

Kommentarer