168 000,- fordelt på 32 prosjekter

Publisert 21. september 2022

Sist oppdatert 21. september 2022

News article image

Til søknadsfristen 1. september kom det inn 90 søknader om til sammen 797 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 168 000,- er fordelt på 32 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Sueda Afsar - 5000,- til kortfilm. «Trauma» skal bli en kortfilm inspirert av Suedas erfaringer med å ha måttet flykte fra hjemlandet Tyrkia. Sueda studerer film- og videoproduksjon ved NTNU i Trondheim.

Miroslawa Næss - 3000,- til altertavle. Miroslawa ønsker å lage et triptykon (en altertavle) i tre med religiøs, historisk og personlig symbolikk. For tiden tar hun en bachelor i billedkunst ved Kunstakademiet i Trondheim.

Til høyre: Selvportrett av Miroslawa Næss (2022)

Benedicte Dahm - 10 000,- til utstilling. Benedicte skal delta med lysinstallasjon og kart på gruppeutstillingen «Ly» ved Galleri Kronborg i Bergen i november. Hun tar en master ved Kunstakademiet i samme by.

Brage Sørlie Kaale - 5000,- til musikkvideo. Rockbandet Postkassa fra Oslo planlegger en video til sangen «Now I Know». Brage, som er fotograf med utdanning fra Bilder Nordic School of Photography, filmer og redigerer.

Vera Montelius - 3000,- til skulpturprosjekt. «Alla brända broar blir till aska i förflutna hav» er tenkt å bli en serie portretter i papirmasse som utforsker Veras flytting fra Stockholm til Trondheim. Vera har nylig begynt på en bachelor i billedkunst ved Kunstakademiet i sistnevnte by.

Levina Storåkern - 4000,- til diktpublikasjon. Levina ønsker å trykke opp sin diktserie «Sommardikter» ved hjelp av risoteknikk. Våren 2022 avsluttet Levina sine studier ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, og nå tar hun en master ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

Levina Storåkerns forrige diktsamling, «Fantasierna l–X» (2022)

Les Trafos portrettintervju med Levina Storåkern fra i fjor.

Peter Robertstad - 5000,- til studioinnspilling. Hybridbandet Peter Roberstads Dimension IX, som er satt sammen av av et fusionband og en strykekvartett, reiser i september til Øra Studio i Trondheim for å spille inn plate og livevideo. Peter gikk ut av jazzlinjen ved NTNU i 2022.

Henning David Williams - 5000,- til pressebilder. I forbindelse med utgivelsen av EP-en «Bare slaktern kan spise dyr», som består av alternativ hip hop, ønsker Hnning å få tatt profesjonelle pressebilder. Hnning er en rapartist fra Vadsø.

H*nning - «Fagerborg» (2022)

Synne Linge Trygstad - 5000,- til utstillingsplattform. Sammen med Jenny Hallre Trømborg ønsker Synne å starte en tverrfaglig digital utstillingsplattform for unge kunstnere. Både Jenny og Synne er kunsthistoriestudenter basert i Oslo.

Amund Åse - 5000,- til konsert. Bandet Leirblaa skal ha releasekonsert for debutalbumet sitt på Dokkhuset scene i Trondheim 17. oktober, og planlegger blant annet å dokumentere begivenheten med en konsertfilm. Leirblaa er en visejazzkvartett med bakgrunn fra NTNU.

Leirblaa

Edith Amalie Lindtner - 4000,- til kortfilm. I kortfilmen «Knekken», som vil ha sterkt fokus på lyddesign, møter vi en ensom jente som sitter i leiligheten sin og spiser knekkebrød. Edith er en manusforfatter og filmskaper fra Bergen.

Håvard Solli - 7000,- til album. Bandet Rosa Faenskap, som er en kjærlighetserklæring såvel som en krigserklæring mot svartmetallen, skal i løpet av høsten spille inn sitt debutalbum «Jeg blir til deg». De tre bandmedlemmene møttes på Universitet i Oslo.

Rosa Faenskap - «Aldri» (2022)

Bernhard Pedersen - 5000,- til teaterforestilling. 17. og 18 desember skal to tekster med temaet segregering fremføres etter hverandre på Teater Tribunalen i Stockholm. Bernhard, som kommer fra Volda, er regissør for prosjektet.

Birk Hansen - 3000,- til maleriprosjekt. Birk ønsker å lage to par diptykon som deler av en større utstillingsidé hvor han tar for seg ulike postmoderne tanker og anvender dem på ulike måter. For tiden tar Birk en bachelor i billedkunst ved Kunstakademiet i Trondheim.

Papole Khaki - 8000,- til workshop. Musiker- og komponistkollektivet «Det annet kjønn – Kollektiv», som jobber for å løfte frem kvinnelige utøvere i jazzmiljøet i Stavanger, ønsker å fokusere på komposisjon frem mot konsert i mars 2023. Derfor ønsker de å leie inn en ekstern kvinnelig komponist til workshop.

Fra øving med «Det annet kjønn – Kollektiv». Foto: Papole Khaki

Synne-Kristin Ytredal - 6000,- til danseprosjekt. I forprosjektet «Liten, jeg?» vil Driv Dansekollektiv skape et rom som åpner for undring rundt identitet, roller og personlighetstrekk for barn mellom 7 og 9 år. Driv Dansekollektiv er en nyetablert gruppe basert i Stavanger.

Emil Jensen - 6000,- til 3D-modellert metallkunst. Sammen med Deniz Adrian Trondsgård bruker Emil 3D-modelleringssoftware til å designe skulpturer som etter en prosess blir støpt i metall. Deniz og Emil går begge siste året på studiespesialisering på Sandefjord videregående skole.

Til høyre: Emil Jensen og Deniz Adrian Trondsgård i arbeid med sine metallskulpturer

Ingrid Saxegaard - 5000,- til manusutvikling. Ingrid jobber med et kortfilmmanus kalt «Sand i tissen» som tar for seg en mor–datter-relasjon. Hun har utdannelse innen produksjonsdesign fra Den norske filmskolen på Lillehammer og har også regissert to kortfilmer.

Ingrid Vigerust Kallestad - 5000,- til 2. opplag av bok. I fjor ga Ingrid ut diktboken «Den styggeste sjøstjernen i verden» (2021). Første opplag er for lengst utsolgt, og Ingrid, som nå sitter i styret til Forfatterforbundet, har lært mye om distribusjon av bøker.

Les Trafos portrettintervju med Ingrid her.

Truls de Lange - 5000,- til innspilling av EP. Bandet deLange har fått sjansen til å spille inn fire låter med produsent i Rainbow Studio i Oslo. Musikken sin beskriver de som en blanding av visesang, pop og indie, og EP-en skal de bruke til å selge seg inn hos plateselskaper og arrangører.

Sadug Jones Alfeli - 5000,- til utstilling. Sadug har gjennom sin jobb som flyktningskonsulent i Kongsvinger blitt kjent med ukrainske ungdommer som er interesserte i kreativt arbeid. Nå ønsker han å tilby dem workshops og en mulighet til å stille ut på Kongsvinger bibliotek.

Fra en tidligere workshop arrangert av Sadug Jones Alfeli

Simen Skaarup - 2500,- til triptych. Simen skal stille ut et triptych han har kalt «Barnebidrag» ved badeplassen på Nordnes. Han er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og beskriver seg selv som en prosessorientert arbeider som bruker impulsive og improviserende metoder.

Frida Retz Nielsen - 8000,- til kunstprosjekt. «Glitrende Hul» er et feministisk prosjekt i krysningsfeltet mellom teater/film og dataspill/fiksjon. Frida, som nettopp er ferdig med en bachelor i kunst i Bergen, ønsker at kunsten hennes skal nyansere stereotypier om blant annet femininitet og maskulinitet.

Sara November Skutle - 2500,- til utstilling. Sara skal stille ut en bildeserien «La meg velge selv» på ForRom Festival i Bergen. Tema for serien er hvordan vi hele tiden deler verden rundt oss inn i kjønn. Sara er stipendiat ved Fana folkehøgskule.

Adrian Bolstad - 5000,- til samlealbum. Adrians prosjekt går ut på å samle bidrag fra norske artister og produsenter til et bossa nova-samlealbum. Adrian er student, og med seg som musikalsk ansvarlige har han Phillip Manikov og Markus Leyobo.

Kevin Kurang - 8000,- til utstillingsbidrag. Kevin er invitert til å delta på åpningsutstillingen til det nye galleriet Skog i Oslo. Han, som har utdannelse innen interiørarkitektur og møbeldesign, bidrar med tre verker bestående av innrammede fotos og andre elementer.

Til høyre: Et tidligere verk av Kevin Kurang

Aksel-Dev Dhunsi - 8000,- til videoverk. Dev jobber med en videoinstallasjon som skal stilles ut i Idrettsmuseet i Stockholm. Videoen, som tar utgangspunkt i den indiske kampsporten Kabaddi, vises i en sandkasse. Dev har en bachelor fra Kunstakademiet i Oslo.

Sara Noor Shooshtari - 5000,- til kortfilm. «Unge Rose» er et realistisk kortdrama om konsekvensene av den unge generasjonens fokus på individualisering. Sara, som kommer fra København, er manusforfatter og regissør for filmen.

Marie Engebø - 5000,- til leie av konsertlokale. I forbindelse med innspillingen av en ny sang, ønsker Marie å holde konsert på Naustet/Salt i Oslo. Marie studerer musikkvitenskap på Universitetet i Oslo og lager soul med en norsk vri.

Thea Marion Aasen - 5000,- til kortfilm. «Plast» er en kortfilm som tar for seg temaet ansvarsfraskrivelse. Bak prosjektet står en gruppe unge filmskapere i etableringsfasen. Innspillingen er planlagt å finne sted i Oslo i oktober.

Isabel Hannevig - 5000,- til ferdigstilling av låt. Sammen med LC har Isabel, som bruker artistnavnet Babylucifa, spilt inn låten «Problem». Med den ønsker Isabel å gi et mindre glamourisert bilde av gatemiljøet enn det gangsterrappen gjør.

Babylucifa - «Ya baby» (P3 Live)

Bildet på toppen av denne siden er av Babylucifa og LC.

Markus Hagen Henriksen - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen «Jeg fortjener ikke mine egne tårer» forteller historien om et turbulent og voldelig forhold. Bak prosjektet står en gruppe på fem fra Oslo som trener seg opp til å lage langfilm.

Neste søknadsfrist er 1. oktober!