115 000,- fordelt på 21 prosjekter

Publisert 25. oktober 2019

Sist oppdatert 25. oktober 2019

News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 52 søknader om til sammen 454 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 115 000,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Pål Bringe - 10 000,- til fotomagasin. «Sjòn» er et eksperimentelt fotomagasin for unge mellom 16 og 26 år. Første nummer, som skal komme ut våren 2020 og ha «mat» som tema, vil bli solgt i kunsthaller, bokhandler, gallerier og fotobutikker, samt donert til kafeer og biblioteker. «Sjòn» er en videreføring av magasinet «Månebedotten».

Benedikte Kløw Askedalen - 5000,- til albuminnspilling. Bandet Askedalen skal i november spille inn et album i studioet til Universitetet i Agder. Bandmedlemmene, som alle går på rytmisk bachelor ved universitetet, legger stor vekt på improvisasjon i en fusjon av jazz, klassisk og populærmusikk. Albumet er tenkt utgitt i februar 2020.

Askedalen

Martin Skage Bakken - 3000,- til albumutgivelse. Stoner metal-bandet Radiojørn er klare til å gi ut sitt andre album våren 2020. Vinyl skal trykkes og den grafiske profilen videreutvikles. Bandet, som startet i Flekkefjord, men nå holder til i Oslo, beskriver musikken sin som «Plumbo og Queens Of The Stone Age sitt uønskede barn».

Radiojørn - «Natta» (musikkvideo fra 2018)

Kristian Haug - 5000,- til singelinnspilling. Etter å ha vært gitarist i flere band, ønsker Kristian nå å spille inn egne låter til en singel. Kristian tar for tiden bachelor i utøvende jazz ved Norges Musikkhøgskole, og har en avtale om å bruke to dager i studioet til Christian Engfelt. Målet er å ha en mastret singel klar innen 1. februar 2020.

Naysha Art - 3000,- til utstilling og malekurs. Fra 21. oktober stiller Naysha ut 18 malerier i lokalene til Vitam Focus i Ytre Arna. Samtidig med utstillingen holder hun malekurs i lokalet ved siden av galleriet. For Naysha, som kom til Bergen i vår, er utstillingen og kurset en måte å etablere seg som kunstner på.

«Elsk deg selv» (utsnitt) av Naysha Art

Alero Meggison - 5000,- til utstilling. Alero er selvstendig kunster og 2. års student ved Strykejernet kunstskole. Han har fått utstillingsplass på Galleri Autonom i Oslo, og håper å få gjennomført utstilling der innen desember. Verkene han har under arbeid, består av akryl og spraymaling på lerret, tekstil, treverk, stein/fliser, gips og epoxy.

Joakim Svendby - 6000,- til gruppeutstilling. Joakim ønsker å invitere kunstnere han kjenner og ikke kjenner, fra Tromsø, Bergen, Oslo, Stavanger og utlandet, til å være med på en gruppeutstilling i Stavanger i begynnelsen eller slutten av november. Som nyutdannet fra Kunstskolen i Rogaland prøver Joakim å finne sin plass som kunstner og kurator.

Magnus Nyborg Berg - 5000,- til innspilling. Magnus skal i løpet av høsten eller vinteren spille inn fire låter i Waterfall Studios i Oslo. Prosjektet er svært personlig og innspillingene skal kun gjøres med piano og vokal. Magnus har studert halvannet år ved Institutt for Musikkvitenskap på UiO.

Ferdinand Kalfoss - 2000,- til tekstilprosjekt. Ferdinand planlegger et stort bilde med motiv laget av brukte tekstiler. Bildet blir en demonstrasjon av gjenbruk og en miljøvennlig tilnærming til kunst. Ferdinand går for tiden på Københavns kunstskole, og vil bruke verket i søknader til akademier.

Til høyre: Ferdinand Kalfoss

Elia De Santis - 8000,- til kortfilm. Elia skal lage en 20 minutter lang kortfilm om hva som skjer når foreldre ikke klarer å fylle omsorgsrollen og barn må ta ansvar for seg selv. For tiden går Elia andre året på medier og kommunikasjon ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, og med på prosjektet er også George Petrou (casting) og Yaniss Cedrik (filming) fra samme linje.

Indianna Rue - 4000,- til kortfilm. Indianna planlegger en film på 20–30 minutter om hvordan et kreativt uttrykk blir påvirket av kunstnerens selvbilde og psykiske helse. Filmen vil bestå av elementer som musikk, tegning, animasjon, performance, bilder og poesi, og målet er å få den vist på Cinemateket i Oslo. Indianna er student ved Einar Granum Kunstfagskole.

Skisse (utsnitt) av Indianna Rue

Aksel-Dev Dhunsi - 6000,- til foto-/bokprosjekt. Med prosjektet som har arbeidstittelen «Maktub in She, He, It» (maktub: arabisk for «det står skrevet») utforsker fotokunstneren Dev gråsoner og grenser i møtet mellom kjønnene. Målet er en bokutgivelse og utstilling hos et etablert galleri i Oslo 2020/21. Dev samarbeider med den Amanda-vinnende skuespilleren Ruby Dagnall («Rosemari», 2017).

«Terms & Conditions», en kortfilm av Aksel-Dev Dhunsi fra 2018

Audun Lillekjendlie - 10 000,- til albuminnspilling. Etter noen år med øving og konserter, er ELM klare for å spille inn 10 låter til et album. Bandet, som består av studenter ved Norges musikkhøgskole, kombinerer impulser fra jazzen, norsk visetradisjon og strømninger fra samtidsmusikken. Planen er å ha alt ferdig mikset i løpet av våren 2020.

Tobias Bakke - 7000,- til kortfilm. Tobias og hans team planlegger en 20 minutter lang juleskrekkfilm, hvor nissen hjemsøker dem som ikke tror på ham. Teamet har satt av oktober og november til intensivt arbeid, og filmen skal være ferdig i slutten av november. Planen er å distribuere den på web-tv.

Les Trafos profilintervju med Tobias Bakke her.

Ingrid Lending - 1000,- til utstilling. Ingrid har i et års tid publisert dikt på Instagram under navnet @minipoesi. Hun har også hatt to diktutstillinger i Stavanger, og ønsker nå ha en på Café le Frerè i Trondheim. Tema i diktene hennes er ofte mennesker og relasjoner.

Les Trafos profilintervju med Ingrid Lending her.

Fra en tidligere utstilling med Ingrid Lending

Rick Ofori - 6000,- til fotoserie og minibok. Rick har et todelt prosjekt: Det første er en serie selvportretter som tar opp temaet stereotypier, det andre er en minidagbok som handler om å vokse opp som sort i et ellers veldig hvitt samfunn. De to prosjektene er begge svært personlige for Rick. Han tar for tiden en bachelor ved Kunstakademiet i Bergen.

Rick Ofori - «A Study of the Decomposing» (fra en utstilling på Bergen Kjøtt i 2019)

Alian Khan - 8000,- til dokumentarfilm. Den korte dokumentarfilmen «Ungt blod» tar for seg en mye omtalt kidnappingssak på Holmlia i Oslo i 2015. Tenåringene som sto bak er barndomsvenner av Alian, og målet hans er å finne ut hvordan de kunne begå en så alvorlig handling. Alian, som har erfaring fra en lang rekke filmprosjekter, er spesielt opptatt av å sette søkelys motsetninger i samfunnet.

Tormod Midtbø - 8000,- til multimediaforestilling. En gjeng på 7–8 stykker som ble kjent gjennom Kunsthøgskolens bachelorutdannelse i dansekunst, planlegger studietur til Belgia. Der skal de utvikle og fotografere bevegelsesmateriale ut fra stedsspesifikke prinsipper. Resultatet vil bli vist til venner, bekjente og andre kunstnere på samme felt.

Emmanuel Osei - 3000,- til utstilling og magasinutgivelse. Med klesmerket Aced ønsker Emmanuel å blande norsk identitet med inntrykk utenfra. Nå planlegger han en interaktiv utstilling som viser hva han har gjort det siste året, samt en magasinutgivelse som viser hvor han har vært og hvor han har tenkt å gå.

Fra Emmanuel Oseis kleskolleksjon Aced. Det samme er bildet på toppen av denne siden.

Morten Georg Gismervik - 5000,- til albuminnspilling. Sammen med et band på fem personer, som alle tar rytmisk bachelor ved Universitetet i Agder, skal Morten spille inn et album med egenkomponert musikk. Bandet har tilgang til studio på universitetet og albumet er planlagt klart til utgivelse våren 2020. Musikken beskriver Morten som «komplisert, men lett å høre på».

Morten Georg Gismervik - «Lytt» (live session 2019)

Lena Marie Eriksen Fjellstad - 5000,- til kortfilm. I kortfilmen «Hemale Education» er kvinnen på toppen av næringskjeden og mannens eneste arbeidsoppgave er å tjene henne. Sammen med sitt team ønsker Lena, som studerer film og tv ved Westerdals og jobber deltid hos tv-produsenten Monster, å bidra til en tydelig og meningsfull samfunnsdebatt.

Neste søknadsfrist er 1. desember!